Ομογένεια

Το ελληνικό «αστέρι» της Καναδικής τηλεόρασης

omog.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος είναι παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και θεωρείται ως ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους παρουσιαστές στον Καναδά.

Είναι ο παρουσιαστής και συν-παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής «George Stroumboulopoulos Tonight»

Γεννήθηκε στο Οντάριο το 1972 από Έλληνα πατέρα και Ουκρανή μητέρα, ωστόσο δεν ξέχασε ποτέ την ελληνική καταγωγή του.

Aν διαβάζοντας το επώνυμο του, θεωρήσετε ότι είναι ένα αρκετά μεγάλο όνομα λόγω των πολλών συλλαβών του, κάνετε λάθος. Οι Καναδοί το βρήκαν πολύ αστείο όταν το πρωτοάκουσαν. Κι όμως, εκείνος το κράτησε, δεν δέχθηκε να το αλλάξει, καθιερώνοντάς το μάλιστα ονομάζοντας την εκπομπή του «George Stroumboulopoulos Tonight».

Ο διάσημος παρουσιαστής έχει πάρει πληθώρα συνεντεύξεων ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και εκείνες με τον Λάρι Κινγκ, τον Ζακ Γαλιφιανάκη αλλά και τον… Κέρμιτ, ενώ μία σειρά πολιτικών και ηθοποιών έχουν απαντήσει στις ερωτήσεις του.

Πάντως, η συνέντευξη που κατά πολλούς θεωρήθηκε απολύτως ανατρεπτική, ήταν όταν κάλεσε στην ίδια εκπομπή και έβαλε να κάτσουν δίπλα – δίπλα, τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά με έναν πορνοστάρ.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια Καναδοί παρακολουθούν την εκπομπή του. Μάλιστα το κανάλι της εκπομπής του στο YouTube έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια views.

Ο Στρουμπουλόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1993 σε ραδιοφωνικό σταθμό της Kelowna. Έπειτα μετακόμισε στο Τορόντο όπου για τέσσερα έτη εργαζόταν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς The Fan 590 and 102.1 The Edge.

Το 2000, ξεκίνησε η επαγγελματική του καριέρα στην τηλεόραση όντας ο παραγωγός και παρουσιαστής των εκπομπών NewMusic και MuchNews στο σταθμό MuchMusic. Το 2005 εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό του CBC όπου και παρουσίασε την εκπομπή The Hour, καθιστώντας την μάλιστα μία από μεγαλύτερες επιτυχίες του σταθμού.

Το 2007 επέστρεψε στο ραδιόφωνο παρουσιάζοντας την εκπομπή The Strombo Show.

Ωστόσο, ο Γιώργος Στρουμπουλόπουλος, δεν είναι διάσημος μόνο για το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό του έργο, αλλά και για τις φιλανθρωπικές του ανησυχίες.

To 2011, τιμήθηκε με τον τίτλο του πρώτου  Καναδού Πρέσβη Ενάντια της Πείνας από τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική την United Nations World Food Programme (WFP). Το 2008, μέσω της εκπομπής του έγινε σπόνσορας της διαδικτυακής καμπάνιας «One million acts of green», καλώντας όλους τους Καναδούς να αναλάβουν περιβαλλοντολογική δράση. Στο κάλεσμά του αυτό, στο οποίο συμμετείχε πρώτος μαζί με την οικογένειά του, ανταποκρίθηκαν 1.600.000 πολίτες. Το 2010, όντας ο διευθυντής παραγωγής και παρουσιαστής του Canada for Haiti βοήθησε στο να συγκεντρωθούν 27 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του σεισμού της Αϊτής.

Στις 6 Μαρτίου του 2012, το World Economic Forum ότι ο Στρουμπουλόπουλος έχει επιλεγεί ως Young Global Leader (YGL) για το 2012. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας παρουσιαστής είναι ανάμεσα στους τρεις συνολικά Καναδούς που έχουν λάβει τέτοια τιμή.

Επίσης έχει εμπλακεί με πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων του Nelson Mandela’s Children’s Fund (Καναδά), του καναδικού Africa Partnership για το AIDS (CAP AIDS), War Child Canada και το Make Poverty History. Επίσης είναι και μέλος των διοικητικών συμβουλίων στα The David Suzuki Foundation, Artists for Peace και του Justice Canada (APJ).

Πηγή: ellines.com

Όλη η επικαιρότητα