Καταναλωτές

Το ελληνικό Funky Gourmet στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (PHOTOS)

gourmet.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το αθηναϊκό εστιατόριο, Funky Gourmet, περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο TripAdvisor.

Το Funky Gourmet στεγάζεται σε μία μονοκατοικία στο Γκάζι (Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος) με μια αίθουσα στον πρώτο όροφο που φιλοξενεί 20 άτομα, έχει τζαμαρία γύρω γύρω και βλέπεις τις άλλες κατοικίες του πεζόδρομου, και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, ωραία φωτισμένο.

Σερβίρουν 6-7 άτομα για τόσο λίγα τραπέζια κάτι που από μόνο είναι ένδειξη για την προσοχή που δίνουν στην εξυπηρέτηση η οποία είναι πραγματική υποδειγματική.

Ο πελάτης έχει 3 επιλογές:. 2 tasting μενού, ένα των 85 ευρώ (το άτομο), ή 128 με συνοδεία κρασιών με κάθε πιάτο, το οποίο αποτελείται από 13 στάδια, και ένα των 115 ευρώ, ή 163 με τη συνοδεία κρασιών, με 17 στάδια νομίζω. Επιπλέον, έχει ένα a-la-carte μενού με 65 ευρώ, ή 86 με τα κρασιά, όπου επιλέγεις 1 από 2 ορεκτικά, 1 από 2 κύρια πιάτα, και ένα από 2 γλυκά.

Σερβίρουν το φαγητό σε διάφορα αντικείμενα πέραν των πιάτων, θα φάτε με τα χέρια, με μεταλλικά «ξυλάκια», και γενικά θα γνωρίσετε έναν καινούργιο κόσμο, της μοριακής γαστρονομίας από το μοναδικό στο είδος του εστιατόριο στην Ελλάδα.

Στην κορυφή το Maison Lameloise στη Βουργουνδία
Με βάση τις κριτικές των πελατών τους, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου ανακηρύχθηκε το Maison Lameloise στη Βουργουνδία. Στη δεύτερη και τρίτη θέση της «Επιλογής των Ταξιδιωτών για τα Καλύτερα Εστιατόρια Παγκοσμίως» βρίσκονται το Colicchio & Sons Main Dining Room της Νέας Υόρκης και το Le Cinq στο Παρίσι.

Η λίστα συντάσσεται με βάση τον αριθμό των κριτικών που έχουν γραφτεί πρόσφατα από τους πελάτες των εστιατορίων, το συνολικό όγκο των κριτικών και το πόσες από αυτές έδωσαν θετική βαθμολογία στο εστιατόριο, διευκρίνισε η σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του TripAdvisor Χέιλι Κόουλμαν.

Το Funky Gourmet βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως, μετά τα El Celler de Can Roca, στη Χιρόνα της Ισπανίας και το Caprice του Χονγκ Κονγκ, και στην 4η στην Ευρώπη. Την πρώτη δεκάδα στον κόσμο συμπληρώνουν τα La Manoir Aux Quat’Saisons (Βρετανία), Cum Quibus (Ιταλία), Voila Bistrot (Βραζιλία) και Passion (Δομινικανή Δημοκρατία).


Το αθηναϊκό εστιατόριο, Funky Gourmet, περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου


Καραβίδα με άρωμα πορτοκαλιού από τους σεφ του Funky Gourmet. Κάτω: Διάσημα πιάτα του Funky Gourmet



Με βάση τις κριτικές των πελατών τους, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου ανακηρύχθηκε το Maison Lameloise στη Βουργουνδία



Στη δεύτερη και τρίτη θέση της «Επιλογής των Ταξιδιωτών για τα Καλύτερα Εστιατόρια Παγκοσμίως» βρίσκονται το Colicchio & Sons Main Dining Room της Νέας Υόρκης και το Le Cinq στο Παρίσι. Κάτω: Διάσημα πιάτα των εστιατορίων


Όλη η επικαιρότητα