Τεχνολογία

Το Facebook σου βρίσκει σύντροφο – Ολοκαίνουργια υπηρεσία για ραντεβού

Ακούστε το άρθρο

Και ναι, το Facebook θα σου βρίσκει και επίσημα σύντροφο. Η νέα υπηρεσία Dating θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το 2020 και αναμένεται να κάνει πάταγο. Οποιοσδήποτε χρήστης άνω των 18 ετών με λογαριασμό Facebook θα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του προφίλ στο Dating. Σε αυτό υποχρεωτικά θα αναφέρει το όνομά του (όχι το επίθετο) και την ηλικία του, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να διαλέξει ποιες φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες από το προφίλ του στο Facebook ή στο Instagram θα συμπεριλαμβάνονται και στο προφίλ του στο Dating.

Παρά τις κριτικές που έχει δεχτεί το Facebook ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του (βλέπε και σκάνδαλο Cambridge Analytica), έρχεται τώρα να ζητήσει από τους χρήστες του να του εμπιστευθούν πολύ προσωπικά πράγματα για τους ίδιους.

Χάρη στο νέο χαρακτηριστικό Secret Crush του Dating ο κάθε χρήστης θα μπορεί να διαλέγει έως εννέα άλλους χρήστες του Facebook και του Instagram και, αν και οι άλλοι κάνουν το ίδιο γι’ αυτόν, μπορεί τελικά ο καθένας να βρει το ταίρι του.

Οι χρήστες του Dating θα μπορούν να ενοποιούν με αυτόν τον λογαριασμό τους στο Instagram και να προσθέτουν από το τελευταίο «followers» τους στον κατάλογο Secret Crush. Αν δύο χρήστες χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο ως Secret Crush, τότε το Facebook Dating θα ειδοποιεί και τους δύο για το αμοιβαίο ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να γίνεται γνωστό σε κανέναν άλλο χρήστη του Facebook ή του Instagram. Η δραστηριότητα ενός χρήστη στο Dating δεν θα εμφανίζεται στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θα παραμένει ξεχωριστή.

Ο χρήστης μπορεί να θέσει τις προτιμήσεις του για σύντροφο με βάση παράγοντες όπως η απόσταση της κατοικίας, η ηλικία, η θρησκεία, το ύψος κ.ά. Θα μπορεί, επίσης, να αποφασίζει αν θέλει το προφίλ του στο Dating να το βλέπουν οι φίλοι του (και ποιοι) στο Facebook.

Η αγορά online υπηρεσιών αναζήτησης συντρόφου είναι ήδη αρκετά ανταγωνιστική με «παίκτες» όπως το Tinder (το πιο δημοφιλές σήμερα με περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια χρήστες), το Match, το OKCupid, το Bumble, to eHarmony, το Hinge κ.ά.

Όμως, το Facebook, με τα 2,1 δισεκατομμύρια χρήστες, αισιοδοξεί ότι υπάρχει άνετα χώρος και για το Dating, καθώς τουλάχιστον 200 εκατομμύρια χρήστες του δηλώνουν ανύπαντροι και εργένηδες, πολύ περισσότερο που τίποτε δεν εμποδίζει και τους παντρεμένους να χρησιμοποιήσουν το Dating. Μάλιστα, «ποντάρει» ότι το Dating θα ωθήσει πολλούς ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ έως τώρα τολμήσει ή σκεφτεί να χρησιμοποιήσουν κάποια διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης συντρόφου (online dating), να το κάνουν για πρώτη φορά μέσω Facebook.

Σύμφωνα με το eMarketer, ο αριθμός των ενηλίκων στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τέτοιες online υπηρεσίες και εφαρμογές έχει φθάσει τα 25 εκατομμύρια το 2019. Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει πόσοι χρήστες χρησιμοποιούν ήδη το Facebook στις 19 χώρες που είναι διαθέσιμο, προτού ξεκινήσει η χρήση του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Το Facebook διαβεβαίωσε ότι τα περισσότερα δεδομένα των χρηστών στο Dating θα διατηρούνται ξεχωριστά από εκείνα του Facebook και ότι δεν θα διατίθενται σε τρίτους όπως οι διαφημιστικές εταιρείες.

Πηγή: Newsit

Όλη η επικαιρότητα