Ελλάδα Ομογένεια

Το φιλανθρωπικό δείπνο των Ευχαριστιών από την ΑΗΕΡΑ Ελλάς τμήμα HJ 17

Ακούστε το άρθρο

Κοντεύει να γίνει παράδοση πλέον το φιλανθρωπικό δείπνο για την Ημέρα των Ευχαριστιών που παραθέτει εδώ και τέσσερα χρόνια το τμήμα HJ 17 (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη Αττικής) της ΑΗΕΡΑ Ελλάς και μάλιστα με ιδιαίτερη πάντα επιτυχία.

Μέσα από το ετήσιο δείπνο των Ευχαριστιών συγκεντρώνεται ένα υπολογίσιμο χρηματικό ποσό που δίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα τιμάται και ένα διαφορετικό όπλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Φέτος στο πρόσωπο του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τιμήθηκε ο Στρατός Ξηράς.

Η φετινή εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου, είχε μία μεγαλοπρέπεια καθώς έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο Δημοτικό Σχολείο Ιμβρου και στα ακριτικά φυλάκια της 95ης ΑΔΤΕ.
Οπως πάντα, ψυχή της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του τμήματος HJ 17, Παναγιώτης Ριζόπουλος, και τα ακούραστα μέλη της ΑΗΕΡΑ που ήρθαν από Κομοτηνή, Κύπρο, Ρόδο και άλλες περιοχές για την εκδήλωση.

O κ. Ριζόπουλος περιεκτικός στον χαιρετισμό του δεν μακρηγόρησε, αλλά αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης, με τον Δρ. Δημήτριο Περπερίδη να αναφέρεται στην ιστορία της ΑΗΕΡΑ και της Ημέρας των Ευχαριστιών ως την μεγαλύτερη εορτή της Αμερικής, μετά τα Χριστούγεννα, που ενώνει όλες τις εθνότητες. Κι αυτή την παράδοση προσπαθεί πάντα να μεταφέρει και στην Ελλάδα το δραστήριο τμήμα HJ 17 της ΑΗΕΡΑ.

Στο πρώτο τραπέζι ανώτατοι αξιωματικοί τίμησαν με την παρουσία τους τον αρχηγό ΓΕΣ που διακρίνεται στο κέντρο (φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

Ο κ. Ριζόπουλος ενημέρωσε και για τον φετινό φιλανθρωπικό στόχο, προβάλλοντας ένα βίντεο από την γνωστή και στους ομογενείς «Κιβωτό του Κόσμου», που ο πατήρ Αντώνιος κατόρθωσε να την απλώσει πανελλαδικά, φροντίζοντας τα παιδιά να μην ξεστρατίσουν και διαχωριστούν από τις οικογένειές τους.

Επίσης προβλήθηκε το συγκινητικό βίντεο από το 2017, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου της Ιμβρου και, τέλος, ένα ακόμη συνοπτικό βίντεο για τον ελληνικό στρατό, ως φύλακα του Εθνους, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τις ΗΠΑ του ύπατου προέδρου Τζορτζ Λούκας.

Στο φιλανθρωπικό δείπνο της ΑΗΕΡΑ Ελλάς τμήματος HJ 17 όπου διά χειρός του προέδρου του, Παναγιώτη Ριζόπουλου, τιμήθηκε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

Ο τιμηθείς αρχηγός του ΓΕΣ αρκέστηκε να ευχαριστήσει για την τιμή που του έγινε, λέγοντας ότι απλά κάνει το καθήκον του και ευχαρίστησε όλους τους ανώτατους αξιωματικούς από όλα τα Σώματα που ήταν παρόντα.

Επειδή όμως είχε να πάει ταξίδι αποχώρησε νωρίς, αφού πρώτα ευγενέστατος πέρασε από κάθε τραπέζι χαιρετώντας τους περισσότερους από τους 220 προσκεκλημένους.

Ο αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής με τον πρόεδρο ΑΗΕΡΑ Ελλάς, Ευστάθιο Κεφαλίδη (αριστερά) και τον κυβερνήτη Ευρώπης, Φάνο Πιτίρη (φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

Τον αρχηγό ΓΕΣ τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Συμεών Κεδίκογλου, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αρχιμανδρίτης π. Πλάτωνας Κρικρής, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αλέξιος Γιαννιός, ο υποναύαρχος Κορακάκης, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο αντιναύαρχος κ. Καφέτζης ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, ο αντιπτέραρχος Σμυρλής ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, ο στρατηγός της ΕΛΑΣ Καλατζής και δεκάδες ΑΗΕPANS. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος ΑΗΕΡΑ Ελλάς, Ευστάθιος Κεφαλίδης, και ο κυβερνήτης Ευρώπης, Φάνος Πιτίρης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλη η επικαιρότητα