Κινηματογράφος

Το ΧΕΝΙΑ έρχεται στις ελληνικές αίθουσες

xenia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με την επίσημη πρεμιέρα του στις 25 Σεπτεμβρίου και ραντεβού με το ελληνικό κοινό στις αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου, το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα μάς παρουσιάζει το ελληνικό του trailer!

Επιτέλους! Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 69ου Φεστιβάλ Καννών, την έξοδο του στις γαλλικές αίθουσες και την Ιταλία, και την προβολή του στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο στο τμήμα «World Contemporary Cinema», το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Επίσημη πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (ως μέρος του ελληνικού τμήματος των Νυχτών Πρεμιέρας) και συνάντηση με το μαζικό ελληνικό κοινό στις αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου.

Το «Xenia» (μια συμπαραγωγή Ελλάδας – Γαλλίας και Βελγίου) αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του αδερφού του, Οδυσσέα, 16 και 18 ετών, οι οποίοι μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Κρήτη έως τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να βρουν τον Ελληνα πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ξένοι στην ίδια τους τη χώρα, είναι αποφασισμένοι να τον πείσουν να τους αναγνωρίσει, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό talent show που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Στη διαδρομή θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα τους ενώνουν, την αγριότητα της εφηβείας, ένα όνειρο που πρέπει πάση θυσία να γίνει πραγματικότητα και μια Ελλάδα που αρνείται να τους ακολουθήσει.

Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Θα αποδειχτεί το ίδιο φιλόξενο και το ελληνικό κοινό;

Δείτε το trailer – γνωρίστε τον Οντι και τον Ντάνι, φάτε κάτι γλυκό, γελάστε, συγκινηθείτε, αναγνωρίστε τη χαμένη πατρίδα όλων μας, χορέψτε «Rumore» και κλείστε δωμάτιο στο «Xenia».

Από τις 2 Οκτωβρίου στις αίθουσες από τη Feelgood.

Πηγή: flix.gr



Όλη η επικαιρότητα