Το ηλιθιόμετρο

Ο φίλος μας ο καθηγητής Γιόχανσον, ο οποίος ως γνωστόν είναι Έλληνας πολίτης από πολλών ετών, στις προηγούμενες εκλογές ήταν μάλλον αναποφάσιστος, λόγω έλλειψης ενημέρωσης, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό και λόγω προσωπικών ενασχολήσεων και έτσι ψήφισε με τους «ηλίθιους» παρότι έχει το «γνώθι σαυτόν» και αυτοκατατάσσεται στους έξυπνους.

Τον κατέταξαν όμως μαζί με άλλους και αυτόν, οι γνωστοί που μετράνε με το ηλιθιόμετρο τους ηλίθιους και τους έξυπνους, στους ηλίθιους με βάση την ψήφο του και του είπαν μάλιστα κατάμουτρα «Η ηλίθιοι έδωσαν την πλειοψηφία στον……», που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που μειοψήφησαν ήταν οι έξυπνοι.

Ο καθηγητής Γιόχανσον λοιπόν το φέρνει βαρέως  που του κόλλησαν έναν τέτοιο τίτλο, με μόνο κριτήριο  την ψήφο του που έτυχε να ενισχύσει τον πλειοψηφίσαντα στις εκλογές και αν δηλαδή ο αρεστός του υποψήφιος κέρδιζε τις εκλογές, θα κατατάσσονταν αυτόματα στους έξυπνους, ή μήπως θα έπρεπε να περάσει κάποια ειδικά τεστ  μέτρησης της νοημοσύνης του;

Σκέπτεται τώρα και εν όψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου να αναζητήσει τον κρατούντα το ηλιθιόμετρο και να μαθητεύσει κοντά του, να εκπαιδευτεί και να δοκιμαστεί, ώστε να πάρει το ανάλογο πιστοποιητικό ψηφοφορίας και να μπορέσει να κατευθύνει σωστά την ψήφο του, ανάλογο δηλαδή σε αυτούς που θα κερδίσουν ή σε αυτούς που θα χάσουν, έτσι ώστε στο τέλος να πάρει και τον τίτλο του ηλίθιου ή του έξυπνου.

Αν καταλάβατε κάτι από τον συλλογισμό του κρατούντα το ηλιθιόμετρο και είναι έτοιμος να μας μετρήσει όλους, θα ήταν ωφέλιμο νομίζω να ενημερώσετε και εμάς τους άλλους που δεν καταλαβαίνουμε, αλλά αγανακτούμε και τσαντιζόμαστε, ακόμη δε μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε που ακριβώς να τοποθετηθούμε στην ψηφοφορία της 7ης  Ιουλίου.

Είμαστε εν ολίγοις είμαστε αναποφάσιστοι, περιφερόμενοι ένθεν κακείθεν, ψάχνοντες τον άριστο υποψήφιο και τον φορέα που εκπροσωπεί, αλλά  μαθητεύοντες  ταυτόχρονα  ώστε να ξεπεράσουμε το σύνδρομου του ηλίθιου και να τοποθετηθούμε στο φάσμα του έξυπνου κι ας είναι και ο χαμένος του πολιτικού παιγνιδιού.

Δεν θέλουμε να φταίμε εμείς αν πλειοψηφήσει ο αγαπημένος μας υποψήφιος και το κόμμα του, αλλά ούτε και να θεωρηθούμε  «έξυπνοι» αν χάσει τις εκλογές και έρθει με τους επόμενους, δεύτερος, τρίτος κλπ, και πολύ περισσότερο δεν ψάχνουμε τίτλους «ηλίθιου ή έξυπνου» με βάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως δηλαδή θέτει το ζήτημα και ο καθηγητής Γιόχανσον θα θέλαμε  αλήθεια να μαθητεύσουμε στον κρατούντα ή στους κρατούντες τα ηλιθιόμετρα, να εκπαιδευτούμε και να μορφωθούμε κατάλληλα, ώστε να μην μας θεωρήσει ο «δάσκαλος» ηλίθιους και πως αλήθεια θα κυκλοφορήσουμε στην πιάτσα, αν μας κατοχυρωθεί ο τίτλος  του ηλίθιου, πως θα ζούμε εμείς και οι άλλοι ηλίθιοι στην κοινωνία των έξυπνων και εξυπνάκηδων της ρούγας  και της τράπας, όπως θα έλεγαν οι παλαιότεροι.

Πιστεύει ο κ. καθηγητής και εμείς φυσικά, πως θα πρέπει αφού μαθητεύσουμε να μας χορηγηθεί ένα σχετικό πιστοποιητικό και να μας αποδοθεί το εκλογικό βιβλιάριο, που μας παρακρατείται παράνομα και καταχρηστικά, ώστε να ψηφίσουμε κύριε, αν μας επιτρέπεις και να είσαι σίγουρος πως αν τελικά ψηφίσουμε με τους χαμένους κι ας μην είμαστε δικοί σου, θα έχεις πετύχει στα μαθήματα ψήφου που μας παρέδωσες.-