Τεχνολογία

To Instagram υποχωρεί, μετά το «θυμό και την σύγχυση» των μελών του

15353_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους δύο συνιδρυτές του Instagram επιστρατεύτηκε για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των μελών της υπηρεσίας διαμοιρασμού φωτογραφιών, μετά την ανακοίνωση νέων όρων για την παροχή της υπηρεσίας που προκάλεσαν κύμα φυγής σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες (όπως το Snapseed που έχει περάσει στα χέρια της Google). Ο Κ.Σίστρομ ζήτησε συγνώμη και υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει «η γλώσσα» στο νομικό κείμενο που προκάλεσε «θυμό και σύγχυση».

Σε δημοσίευμά του στο μπλογκ της υπηρεσίας, ο Κέβιν Σίστρομ απάντησε στους μπλόγκερ-χρήστες της υπηρεσίας, αναγνωρίζοντας τον «θυμό» και την «σύγχυση» που προκάλεσε η προαναγγελία των νέων όρων παροχής της υπηρεσίας. Υπόσχεται αλλαγές «στην γλώσσα» και αποδίδει τα παράπονα σε παρερμηνεία των νομικών κειμένων, κάτι που χαρακτηρίζει «συχνό φαινόμενο». Όπως ισχυρίζεται, δεν είναι αλήθεια ότι το Instagram θα πουλάει τις φωτογραφίες των μελών του χωρίς αποζημίωση και ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι πρόθεσή μας να πουλάμε τις φωτογραφίες σας. Θα αλλάξουμε την διατύπωση στους όρους ώστε να γίνει σαφές».

Επίσης, η διατύπωση θα αλλάξει και για την εκμετάλλευση των φωτογραφιών των μελών της υπηρεσίας σε διαφημίσεις: «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και θα διαγράψουμε τις αναφορές που προκάλεσαν το θέμα».

Το post καταλήγει με την διαβεβαίωση ότι ο χρήστης ορίζει ποιος μπορεί να βλέπει τις φωτογραφίες του -«εάν τις ορίσετε ως private, τότε θα τις βλέπουν μόνο όσοι επιτρέπετε να σας ακολουθούν», επισημαίνει ο Κέβιν Σίστρομ.

Όλη η επικαιρότητα