Πολιτική

Το «καρφί» του Τσίπρα για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2020

Ακούστε το άρθρο

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέσα στο 2020 που φέρεται να εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου -σύμφωνα με δημοσιεύματα- σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε το βράδυ της Πέμπτης με πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή συνέλευση της Νίκαιας, προειδοποιώντας πως αυτό εάν ισχύει «γίνεται γιατί έχουν επίγνωση ότι έχουν κατασκευάσει μία επικοινωνιακή φούσκα».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα σενάρια αυτά, αρχικά, με σκωπτικό τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τα ως «το σούπερ σχέδιο να μας αιφνιδιάσει» και ως το σχέδιο που «θα ισοπεδώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο, όπως διαρρέεται από διάφορους κύκλους, περιλαμβάνει διπλές εκλογές, τις οποίες υποτίθεται ότι θα κερδίσει και τις δύο, για να διαλύσει την απλή αναλογική.  «Λοιπόν εγώ θέλω να πω ένα πράγμα. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά αν ισχύει, αν ισχύουν αυτές οι σκέψεις δεν γίνονται γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά γίνονται γιατί μάλλον οι άνθρωποι έχουν επίγνωση ότι έχουν κατασκευάσει μια φούσκα επικοινωνιακή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε, αυτή η φούσκα «πουσάρεται από τα Μέσα Ενημέρωσης που τους στηρίζουν» και όπως «όλες οι φούσκες, όσο κι αν πουσάρονται, κάποια στιγμή σκάνε». Επισήμανε ότι με τον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει η ΝΔ δεν θα πιάσει τους στόχους για την ανάπτυξη, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν 4% και τώρα μετά βίας αγγίζει το 2,8%. «Αυτό κάποια στιγμή θα βγει. Δεν θα βγει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, θα βγει τον Απρίλιο του 2021» σημείωσε.

Όλη η επικαιρότητα