Το κατεψυγμένο ψάρι που ζωντάνεψε (VIDEO)

943279_w_etrfwert_2w.jpg

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει τις τελευταίες δύο μέρες ένα βίντεο που αμφισβητείται, διχάζει αλλά προκαλεί και θαυμασμό.   

Το βίντεο δείχνει κάποιους Ασιάτες να βγάζουν ένα ψάρι από την κατάψυξη και να το ρίχνουν μέσα σε έναν κουβά με νερό και ακόμη ένα ζωντανό ψάρι. To κατεψυγμένο ψάρι, αρχίζει να ξεπαγώνει και σιγά – σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται φυσαλίδες. Μέσα σε περίπου ένα λεπτό το ψάρι ζωντανεύει και αρχίζει να κολυμπά.  

Φυσικά και η αυθεντικότητα του βίντεο αμφισβητείται από πολλούς, αν και δεν έχει εντοπιστεί το σημείο το οποίο να αποκαλύπτει το μοντάζ στο βίντεο. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι τόσοι χρήστες που υποστηρίζουν πως το βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινό και πως είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί. Ψαράδες που δραστηριοποιούνται σε βόρειες θάλασσες σχολίασαν πως συχνά τους έχει τύχει να πιάσουν ένα ψάρι το οποίο όταν είναι ζωντανό το βάζουν αμέσως σε πάγο και όταν μετά το απομακρύνουν εμφανίζει και πάλι σημάδια ζωής. 

Frozen fish bought back to life…

Δημοσιεύτηκε από Fishing and Boat ramp Fails στις Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Το γεγονός πως πρόσφατα Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή ένα μικροσκοπικό ζώο που βρισκόταν σε κρυογενή κατάσταση για περισσότερα από 30 χρόνια ενίσχυσε τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την αυθεντικότητα του βίντεο. Το πιο ενδιαφέρον δεδομένο της επιστημονικής έρευνας ήταν πως το ζώο ήταν σε θέση να αναπαραχθεί κανονικά.  
 
Το μικροσκοπικό ζώο ονομάζεται βραδύπορο (σ.σ. tardigrade) και πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό σε μέγεθος πλάσμα, τόσο μικρό που δεν ξεπερνά το ένα χιλιοστό.  
 
Λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης, δεν αποτελούν και τα πιο ελκυστικά πλάσματα της Γης, είναι όμως τα πιο ανθεκτικά και βρίσκονται παντού στον πλανήτη. Τα βραδύπορα ή «αρκούδες του νερού» υπάρχουν σε πολλές μορφές (αριθμούν πάνω από 900 είδη) και συναντώνται οπουδήποτε στον κόσμο. Από την πιο ψηλή κορυφή των Ιμαλαΐων έως τον πιο βαθύ ωκεανό (κάτω από 4.000 μέτρα βάθος) και από τις πολικές περιοχές έως τον Ισημερινό. 
 

Πηγή: lifo.gr