Ηλεία

Το «κατηγορώ» του Γ. Κοτρέτσου για το χαμό του 19χρονου γιού του: «Θα ζούσε το παιδί μου»…

Ακούστε το άρθρο

«Ο γιατρός μού είπε ότι τα χέρια του είναι “δεμένα” γιατί χωρίς αξονικό τομογράφο δεν μπορούσε να δει τι έχει το παιδί. Αν λειτουργούσε ο αξονικός στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, το παιδί μου θα ζούσε τώρα γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος στις διακομιδές. Οι γιατροί κάνανε ό,τι μπορούσανε αλλά δεν είχανε εργαλεία. Ώσπου να πάει το ασθενοφόρο από τον Πύργο στο Νοσοκομείο της Πάτρας, δεν είναι χαμένος χρόνος σε τέτοιες περιπτώσεις; Θέλω να τονίσω ότι με αφορμή τον χαμό του δικού μου του παιδιού, να γίνει κάτι και να γλιτώσει ένας άλλος και να μην ξαναθρηνήσει άλλος γονιός παιδί και γενικότερα κανένας να μη χάσει κανένας δικό του άνθρωπο»…

Με αυτά τα συγκινητικά λόγια εξέφρασε στην εφ. «Πατρίς» τη θλίψη του και το παράπονό του ο πρόεδρος της ΤΚ Πλατιάνας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου Άγγελου Κοτρέτσου, Γιάννης Κοτρέτσος.

Ο κ. Κοτρέτσος επισήμανε ότι οι ανεπάρκειες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας αποβαίνουν εις βάρος των κοινωνικά ευάλωτων πολιτών, που έχουν χαμηλό εισόδημα και μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, με συνέπεια να βιώνουν τραγικές στιγμές σε δύσκολες περιπτώσεις.

«Θέλω να έχουν τα ίδια δικαιώματα οι συμπατριώτες μου που είναι φτωχοί και παλεύουν καθημερινά με αξιοπρέπεια για την επιβίωσή τους, με αυτούς που είναι πλούσιοι και τους παρέχονται τα πάντα. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου δεν λειτουργεί, αλλά αν δεν έχουν λεφτά για να τον φτιάξουν, ας μην πάρει ένας βουλευτής μια Μερσεντές και να κόψουν από εκεί λεφτά για να τον επιδιορθώσουν κα να μην υποφέρει άλλος ασθενής ξανά πια. Να πάνε κι αυτοί με τα αυτοκίνητά τους όπως πάει ο λαός και ο απλός κόσμος», δήλωσε ο κ. Κοτρέτσος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και στην οικογένειά του στο δράμα που βιώνουν από χθες.

Ράγισαν οι πέτρες

Ο 19χρονος Άγγελος κηδεύτηκε προχθές το απόγευμα μέσα σε κλίμα που παρέπεμπε σε αρχαία τραγωδία. Η Πλατιάνα κατακλύστηκε από κόσμο, καθώς όλοι ήθελαν να αποχαιρετίσουν τον Άγγελο στο ταξίδι για την τελευταία του κατοικία και να συμπαρασταθούν στους γονείς και στα αδέλφια του. Οι συμμάθητές και οι συμμαθήτριές του ήταν εκεί με δάκρυα στα μάτια για να πουν το τελευταίο αντίο στον Άγγελο, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πια ανάμεσά τους…

Όπως είπε στην εφ. «Πατρίς» κάτοικος του χωριού, ήταν η κηδεία με τον περισσότερο κόσμο που είχε ποτέ η Πλατιάνα. Ο θρήνος ανείπωτος, η θλίψη απέραντη… Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει και πάλι τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Όλη η επικαιρότητα