Εκπαίδευση

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι το Πολυτεχνείο της σημερινής γενιάς»

fronti.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, και το απόγευμα της Παρασκευής  τιμήθηκαν οι εθελοντές καθηγητές του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Λίγο μετά τις 8 ξεκίνησε η εκδήλωση, στην οποία ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος παραλλήλισε το Κοινωνικό Φροντιστήριο με το Πολυτεχνείο, λέγοντας ότι «κάθε γενιά έχει το δικό της Πολυτεχνείο. Για αυτήν τη γενιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Πύργου είναι το Πολυτεχνείο της. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά πολιτική δράση για την οποία η πόλη του Πύργου είναι υπερήφανη. Είναι η απάντηση της κοινωνίας στην αυτοοργάνωση απέναντι στην κρίση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και εύχομαι να μακροημερεύσει και να συνεχίσει τη λειτουργία του για αρκετά χρόνια ακόμα».

Ο εμπνευστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Χρήστος Αθανάσουλας, δήλωσε ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Πύργου είναι μια κοινωνική δομή που είναι ήδη έτοιμη υλικοτεχνικά και με δίκτυο πολιτών από όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες που το ενισχύουν. Διαθέτει  ήδη πλήρη βιβλιοθήκη βοηθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου αλλά εν μέρει και της Β Λυκείου».

Ο κ.Αθανάσουλας ευχαρίστησε από καρδίας το εκπαιδευτικό προσωπικό –άνεργοι στην πλειονότητά τους–  των 60 καθηγητών για τη διετή ανιδιοτελή προσφορά, έκανε λόγο για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφερε σε 250 οικογένειες που είχαν ανάγκη την παροχή δωρεάν πρόσθετης υποστήριξης,  πρόσθεσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά, ενώ απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε φορείς και συλλογικότητες να αποδείξουν έμπρακτα ότι διοικούνται από πολίτες που αγωνίζονται για το κοινό καλό. Επισήμανε τις δυσκολίες και ζήτησε από την πόλη του Πύργου να δείξει αν πιστεύει το Κοινωνικό Φροντιστήριο ως απάντηση της κοινωνίας στην κρίση δηλώνοντας πως «αν η κοινωνία θέλει, όλα τα μπορεί».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος έδωσε στους εθελοντές καθηγητές τις βεβαιώσεις συμμετοχής.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα