Μεσσηνία

Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Whisper” στην Καλαμάτα

Ακούστε το άρθρο

Κατέπλευσε προχθές στο λιμάνι της Καλαμάτας το κρουαζιερόπλοιο “Silver Whisper”, σημαίας Bahamas, με 388 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς, αλλά και Καναδούς, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους, καθώς και πλήρωμα 284 ατόμων. Το σκάφος έφθασε στις 12.00 το μεσημέρι, προερχόμενο από το Hvar της Κροατίας, και απέπλευσε στις 8.00 το βράδυ, συνεχίζοντας τον πλου του προς Σαντορίνη.
Ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχθηκε με κλιμάκιό του τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, στους οποίους προσφέρθηκαν χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της Καλαμάτας και της περιοχής της, ενώ τους δόθηκαν και πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος.
Οι επισκέπτες εξέφρασαν την επιθυμία να δουν από κοντά την πόλη, κάτι που έκαναν με τουριστικά λεωφορεία, καθώς και να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και, μάλιστα, ελιές Καλαμάτας.
Επίσης, ζήτησαν να πληροφορηθούν πού υπάρχουν καταστήματα με αθλητικά είδη, τα οποία ήθελαν να προμηθευτούν. Πολλοί κατέβασαν τα ποδήλατά τους για να περιηγηθούν την Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι νοίκιασαν ποδήλατα για τον ίδιο σκοπό. Κάποιοι, δε, από τους επισκέπτες έκαναν και μπάνιο, αφού είχαν ρωτήσει τα στελέχη του Δήμου εάν η Καλαμάτα είναι νησί, δεδομένου ότι τους είχε εντυπωσιάσει η ακτογραμμή, την οποίαν παρατηρούσαν καθώς το πλοίο προσέγγιζε την πόλη.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα