Ηλεία

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή εκδήλωση – αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας οργανώνει την Κυριακή 8 Μάρτη 2020 το Λύκειον των Ελληνίδων του Πύργου.

Στο Συνεδρικό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας υποδέχεται τρεις διακεκριμένες γυναίκες, καταξιωμένες στο χώρο τους και εξαιρετικά επιτυχημένες. Την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτή Χανίων, την κ. Διονυσία Μπιτζούνη , Αρεοπαγίτη κ΄την κ. Αγλαϊα (Αγκυ) Λιούρδη, Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, οι οποίες θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη θέση της γυναίκας σήμερα, τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματά της και τις προοπτικές της, όπως τα βιώνουν οι ίδιες, μέσα από τους χώρους εργασίας τους. Εχουν κατακτήσει θέσεις «ανδροκρατούμενες» και έχουν αποδείξει ότι τα προσόντα και οι ικανότητες των ανθρώπων δεν έχουν να κάνουν με το φύλο τους.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου καλεί όλα τα μέλη κ΄τους φίλους του, να παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 8 Μάρτη στις 7.30μμ, ώστε να τιμηθούν όλες οι γυναίκες που τόλμησαν να αγωνιστούν μαχητικά για τα δικαιώματά τους, αλλά και να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και οι διεκδικήσεις τους σε καιρούς που πλήττονται από την οικονομική κρίση, την ανεργία, τη βία, την παράνοια των πολέμων. Αλλωστε το Λύκειον των Ελληνίδων έχει την τιμή να οφείλει την ύπαρξή του στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια την Καλλιρρόη Παρρέν, τη γυναίκα που εξέφρασε τις πιο ριζοσπαστικές για την εποχή της ιδέες και αγωνίστηκε για την αναβάθμιση της ελληνίδας για μόρφωση,  έξοδο της στην εργασία και δικαίωμα ψήφου.

Την όλη εκδήλωση συντονίζει η δικηγόρος – αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Η κ΄μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου κ. Μαρίνα Μπεβούδα.

Απευθυνόμαστε σε όλες τις γυναίκες αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας και σας καλούμε να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση γόνιμου προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων. Οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη εορτών και ειδικών ημερών αλλά αναγνώρισης της προσφοράς κ΄του έργου τους.

Όλη η επικαιρότητα