Πολιτική

Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη

Ακούστε το άρθρο
Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις γύρω από τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μετά την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Ποτάμι στη Βουλή, θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι δύο πολιτικοί θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 16:30, και σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσουν και για τα βασικά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας που είναι τα ελληνοτουρκικά και η κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο πρωθυπουργός να αναζητήσει τις πιθανότητες να βρει «στήριγμα» για τα εθνικά θέματα στους βουλευτές του Ποταμιού, δεδομένων των διαφωνιών που έχει με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Για το λόγο αυτό, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σημείωσε πως «Θα ήταν προς το συμφέρον της πατρίδας μας ο Στ. Θεοδωράκης να μην εκμεταλλεύεται τα ευαίσθητα εθνικά θέματα για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και ιδιοτελών σκοπιμοτήτων».

Τριγμοί στο Κίνημα Αλλαγής

Η συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη προκάλεσε τριγμούς και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής με την κ. Φώφη Γεννηματά να δηλώνει πως «άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

«Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων» απάντησε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα