Κόσμος

Το μήνυμα της μητέρας που η κόρη της αυτοκτόνησε έχοντας παρακολουθήσει σειρά στο Netflix

Ακούστε το άρθρο

Τέλος στη ζωή της έβαλε η 12χρονη Jessica Scatterson, αφήνοντας μάλιστα και μία λίστα με έξι λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησε.

Είχε προηγουμένως παρακολουθήσει τη σειρά «13 Reasons Why» του Netflix.

Η 12χρονη από τη Βρετανία, όπως γράφει η εφημερίδα Mirror, είχε πει στη μητέρα της πως έβλεπε τη σειρά, για μία έφηβη που αυτοκτονεί έχοντας πρώτα κάνει 13 ηχογραφήσεις, στις οποίες εξηγούσε την απόφασή της.

Η 33χρονη μητέρα της Rachael Warburton δήλωσε: «Η Jessica έβλεπε αυτή τη σειρά με τους φίλους της και κατέγραψε έξι λόγους για τους οποίους ήθελε να πεθάνει. Θα έπρεπε να απαγορευτεί, επειδή η κόρη μου την έβλεπε και δίνει στα παιδιά την ιδέα να κάνουν κακό στον εαυτό τους».

«Η πρόθεσή της είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αυτοκτονία, αλλά πιστεύω πως ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Όλοι οι φίλοι της Jessica αντάλλασσαν μηνύματα σχετικά με τη σειρά… Οι γονείς δεν θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να τη βλέπουν».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Jessica και οι φίκοι της είχαν κάνει κακό στους εαυτούς τους. Στο δωμάτιό της είχε βρεθεί ξυραφάκι από ξύστρα μολυβιών κι εκείνη είχε επιφανειακά κοψίματα στο πόδι της, κάποια με τη μορφή γραμμάτων.

Οι φίλοι της Jessica κάλεσαν την αστυνομία όταν ανέβασε φωτογραφία με το πόδι της με γραμμένα πάνω τα αρχικά RIP (Rest In Peace). Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι όπου ζούσε με τον πατέρα της Christopher Scatterson.

Εκείνος τη βρήκε κρεμασμένη στο δωμάτιό της, δύο ημέρες πριν τα 13α γενέθλιά της, τον Απρίλιο του 2017.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σειρά άρχισε να προβάλλεται τον Μάρτιο του 2017, τρεις εβδομάδες πριν την αυτοκτονία της Jessica, ως κατάλληλη για άνω των 15, εκτός από τέσσερα επεισόδια που ήταν κατάλληλα για άτομα άνω των 18.

Η μητέρα της Jessica ζητεί πιο αυστηρή σήμανση στις σειρές προκειμένου να παιδιά να μην βλέπουν ακατάλληλες σειρές: «Δεν θέλω άλλος γονιός να περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Λέω σε όλους να παρακολουθούν πιο στενά ό,τι βλέπουν online τα παιδιά τους».

«Θέλαμε να το κάνουμε με ειλικρινή τρόπο και να κάνουμε κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους, επειδή η αυτοκτονία δεν θα πρέπει ποτέ μα ποτέ να είναι επιλογή» σχολίασε από την πλευρά της η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σελίνα Γκόμεζ, συμπαραγωγός της σειράς.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και εργαστήκαμε σκληρά για να διασφαλίσουμε πως θα διαχειριζόμαστε αυτό το ευαίσθητο θέμα υπεύθυνα» ανέφερε εκπρόσωπος του Netflix. «Η σκέψη μας είναι με αυτή την οικογένεια».

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα