Πολιτική

Το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ακούστε το άρθρο

“Τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας με διαρκή εγρήγορση :
για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελπίδες των νέων”

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σήμερα, 16 Νοεμβρίου το πρωί ώρα, στις 11.00 π.μ., αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Νίκο Καλαποθαράκο και Τάκη Νικολακόπουλο, και μέλη του κόμματος, κατέθεσαν στεφάνι τιμής για τους αγώνες και στη μνήμη των πεσόντων της δικτατορίας για την ελευθερία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετάσχουν επίσης στην πορεία του Σαββάτου προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσε σχετικά με την φετινή επέτειο: “Επίκαιρα και απαιτητικά όσο ποτέ τα αιτήματα του Πολυτεχνείου.  Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Νοέμβρη ’73, καλώντας όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε αυτοκριτική, αλλαγή πορείας και εγρήγορση ενάντια σε εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις που σηκώνουν και πάλι κεφάλι.

Τονίζουν ακόμη την ανάγκη για εκδημοκρατισμό και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας, που θα πρέπει να αλλάξει συμπεριφορές και στάσεις προς μια βιώσιμη πορεία στον πλανήτη, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στα βασικά ανθρώπινα  δικαιώματα, στην καταπολέμηση των διακρίσεων και ανισοτήτων, της φτώχειας και της καταπίεσης.

Δεν μπορούμε να μη καταδικάσουμε τις συνεχείς προκλήσεις των ακροδεξιών ιδεολογιών, μέσα στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, όπως δείχνουν και οι αποφάσεις κάποιων διευθυντών σχολείων που απέφυγαν τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και προχώρησαν σε λογοκρισία αντιφασιστικών τραγουδιών και ποιημάτων. Η συλλογική μνήμη για τη δημοκρατία που συμβολίζει η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να διασφαλιστεί και να θεσμοθετηθεί για την δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των μελλοντικών πολιτών».

Όλη η επικαιρότητα