WEB tv Αργολίδα

Το μοναδικό πλωτό παλάτι του ιδρυτή της Apple Steve Jobs στο Ναύπλιο [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Η 78 μέτρων θαλαμηγός VENUS που βρίσκεται που βρίσκεται σημερα ανοιχτά του Ναυπλίου, έχει μια τραγική ιστορία.


Ιδιοκτήτης της ήταν ο Steve Jobs ιδρυτής της Apple o οποίος πέθανε χωρίς να προλάβει να ταξιδέψει με το σκάφος που ονειρευτεί. Το κόστος του υπολογίζεται στα 120 εκατ. Ευρω και έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο σχεδιαστή Philippe Strarck. Η αμοιβή του οποίου λέγεται ότι έφθασε στα 9 εκατ. Δολάρια!

Το σκάφος σχεδιάστηκε και διακομίσθηκε όπως επιθυμούσε ο Steve Jobs και είναι μοναδικό στο είδος του και ολοκληρώθηκε δυστυχώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του, αποτέλεσε μήλο της έριδος για τον ιδρυτή της Apple και τον γνωστό σχεδιαστή Philippe Starck.

Ο Starck κατηγορούσε τον Jobs ότι του όφειλε χρήματα και άρα έπρεπε να πάρει ο ίδιος το σκάφος, το είχε κατασχέσει μέσω δικηγόρων για ένα διάστημα, αλλά τελικά αυτό έμεινε στην οικογένεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας και τώρα πλέει στις ελληνικές θάλασσες.

Αξιοσημείωτο ήταν πως με τα αποκαλυπτήρια του σκάφους, όλοι οι τεχνίτες που δούλεψαν για να ολοκληρωθεί, είχαν πάρει ένα χρωματιστό ipod και μια ευχαριστήρια επιστολή “για την δουλειά και την τεχνική τους” από την οικογένεια Jobs.

Εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό δια χείρας Starck, το σκάφος έχει μήκος περίπου 78 μέτρα, ξύλινα στοιχεία, τρια επίπεδα, τζαμαρίες στους δύο επάνω ορόφους και διαθέτει μια μεγάλη βεράντα με τζακούζι, ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και σαφώς γρηγορότερο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

Φυσικά το «Venus» λειτουργεί με στοιχεία apple -όπου μπορούσαν αυτά να εφαρμοστούν, οθόνες iMac στο χειριστήριο του σκάφους, ipods στα δωμάτια των καλεσμένων, appletv κτλ. Στο μπροστινό deck, υπάρχει και τέντα σε στυλ αυτών των βεδουίνων, για να ξεκουράζονται οι καλεσμένοι στην σκιά.

Ιδιοκτήτης της VENUS είναι πλέον η χήρα Laurene Powell Jobs. To πλωτό παλατάκι διαθέτει 6 καμπίνες και 22 άτομα προσωπικό που διαμένουν σε άλλες 14 καμπίνες. Η χήρα απολαμβάνει τα ταξίδια και τον πλούτο της που ανέρχεται στα 18 δις δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος βρίσκονται μέλη της οικογένειας του Jobs και οικογενειακοί φίλοι.

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis

Όλη η επικαιρότητα