Γυναίκα

Το μυστικό για λαμπερό πρόσωπο με μία μόνο κίνηση

hi-852-scrub-face-istock-000020630479small1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενώ εσύ ακολουθείς την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης κατά γράμμα, βλέπεις το πρόσωπό σου να έχει θαμπή όψη. Είναι λογικό να αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, αφού εσύ δεν έχεις παραλείψει κανένα βήμα. Κι όμως, υπάρχει κάτι που δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα αλλά είναι απαραίτητη συνήθεια της ρουτίνας περιποίησης που θα κάνει το πρόσωπό σου να λάμπει και δεν είναι άλλη από την απολέπιση.

Το face scrub είναι αυτό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, στα οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η θαμπή όψη. Γι’ αυτό φρόντισε να σου γίνει συνήθεια και θα σου πρότεινα να κάνεις την αρχή και να δοκιμάσεις DIY συνταγές με φυσικά υλικά που δύσκολα θα προκαλέσουν βλάβες στην επιδερμίδα σου.

Ένα τέτοιο υλικό είναι η παπάγια, η οποία χάρη στο ένζυμο -ονόματι παπαΐνη- που περιέχει συμβάλλει δραστικά στη διάσπαση των ανενεργών πρωτεϊνών και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Επιπλέον χάρη στη βιταμίνη Α έχει και αντιγηραντική δράση, αφού βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών.

How to:

Χρειάζεσαι μόνο το καθημερινό καθαριστικό προσώπου, μία παπάγια και ένα ειδικό face glove (ειδικό γάντι για το πρόσωπο).

Ξεκινάς πλένοντας κανονικά το πρόσωπό σου ως συνήθως. Στη συνέχεια αφαιρείς τους σπόρους και το εσωτερικό του φρούτου και μαζί με το γάντι ξεκινάς να τα απλώνεις στο πρόσωπό κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Όταν νιώσεις ότι η παπάγια στεγνώνει πάρε λίγο ακόμα από το εσωτερικό της και συνέχισε. Όταν τελειώσεις, περίμενε 2’ για να απορροφηθεί το έλαιο που θα αφήσει το φρούτο και ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

Αυτό το scrub μπορείς να το κάνεις μόνο μία φορά το μήνα και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά στην όψη του προσώπου σου.

 

 

 

Ladylike

Όλη η επικαιρότητα