Αποδράσεις

Το μυστικό των Εγκρεμνών

105355-234507.jpg
Ακούστε το άρθρο

Eίναι μια από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες της χώρας και του πλανήτη ολόκληρου. Είναι εντυπωσιακή από ψηλά, από χαμηλά, όταν είσαι μέσα στο νερό ή κάθεσαι στη μικρή καλόγουστη καντίνα.

Είναι εντυπωσιακή ακόμα και όταν είναι χειμώνας και κάθεσαι στον καναπέ και για λίγο σου έρχεται το καλοκαίρι στο μυαλό. Οι Εγκρεμνοί είναι σαν μια μικρή συνωμοσία της φύσης, που θα ήθελε να σχεδιάσει την τέλεια παραλία.

Το πλεονέκτημα της είναι και ταυτόχρονα και μειονέκτημα. Για να κατέβεις είναι 300 τόσα σκαλοπάτια και αν πέσεις την πάτησες (τελείως). Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι αποφασισμένοι πάνε Εγκρεμνούς. Όμως δεν σκέφτεσαι αυτό. Σκέφτεσαι αυτό το ιδιότυπο τιρκουάζ που σε τραβάει μέσα του, το συνδυασμό άμμου και μικρού βότσαλου που κάνει ακόμα και τις πατούσες σου χαρούμενες.

Ναι, δεν έχει σκιά, εκτός από κάτι ομπρέλες. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί θα σας αποκαλύψω το μυστικό μου για να απολαύσετε τους Εγκρεμνούς.

image

Ξεκινήστε από τη βάση σας –λογικά κάπου στη Λευκάδα- γύρω στις 5 το απόγευμα. Μετά από μισή με μία ώρα θα είστε εκεί. Να έχετε μαζί σας ένα sleeping bag. Κατεβείτε με προσοχή τα σκαλοπάτια και λόγω της ώρας ο ήλιος δεν θα σας ζορίσει.

image

Απλώστε πετσέτα και περιμένετε λίγο. 
Βάλτε να ακούσετε και λίγο Thievery Corporation. Ο ήλιος έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη θάλασσα και μπροστά σας απλώνεται ένας μαγικός υδάτινος χρυσοπορτοκαλί δρόμος. Πάρτε φόρα και βουτήξτε μέσα σε αυτό το δρόμο, με πορεία προς τον ήλιο. Αυτό είναι το πρώτο δώρο.

image

Βγαίνετε από το νερό. Στο σημείο «απόβασης» στην παραλία είναι η καντίνα. Τα παιδιά που την έχουν είναι από ένα χωριό (Αθάνι), που φημίζεται για το χιούμορ και την εξυπνάδα των κατοίκων αλλά και την ηπιότητά τους.

image

Πάρτε ένα ποτό και απολαύστε τη νύχτα σε αυτή τη μαγική παραλία με λίγη μουσική και τον ήχο των κυμάτων. Πάρτε και ένα δεύτερο. Νυστάζετε τώρα, απλώνετε το sleeping bag και ρίχνετε έναν ύπνο κάτω από το Milky Way που λάμπει απίστευτα.

Ξυπνήστε πρωί και ανεβείτε τα σκαλιά πριν περάσει ο ήλιος από την πλευρά της παραλίας. Προφανώς θα κουραστείτε λιγότερο. Όταν φθάσετε επάνω, μπορείτε να καθίσετε στην επάνω καντίνα ή με το μεταφορικό σας μέσο να πάτε μέχρι το χωριό. Την ώρα που θα πίνετε τον καφέ ή τον χυμό σας θα έχετε καταλάβει, τι ωραία που είναι οι άνθρωποι να μοιράζονται τέτοια μυστικά μεταξύ τους.

Athensvoice.gr

Όλη η επικαιρότητα