Εκκλησία Κύπρος

Το νέο χτύπημα του μητροπολίτη Μόρφου για τους ομοφυλόφιλους

Ακούστε το άρθρο

Μετά την ομιλία του για το πώς η ομοφυλοφιλία μεταδίδεται στα παιδιά μέσω της επιθυμίας της μητέρας για «μη φυσιολογικό σεξ», ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος «ξαναχτύπησε» με τη δήλωση ότι μοναχός αντιλήφθηκε ομοφυλόφιλο από τη μυρωδιά!

Ο Κύπριος ιεράρχης στην ίδια ομιλία που αναφέρθηκε στην ομοφυλοφιλία και τον τρόπο δημιουργίας της, χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να ενισχύσει τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα αφηγήθηκε μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί, μυρωδιά των ομοφυλοφίλων.

«Έχω ένα παράδειγμα» είπε ο μητροπολίτης Μόρφου και συνέχισε: «Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε έναν άνθρωπο του Θεού και, όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘”Ε, νεαρέ, έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια και θα πεθάνεις νωρίς”. Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. “Μου το έδειξε ο Θεός. Όπως πέρασες, βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω” του είπε ο μοναχός».

Με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μόρφου, άλλαξε: «Όλη η οικογένεια έκανε προσευχή κάθε πρωί μία ώρα. Θεραπεύτηκε. Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Το απόσπασμα από την ομιλία ανέβασε στο Facebook η κοινότητα της Accept-LGBTI Cyprus, σημειώνοντας πως τα λόγια του μητροπολίτη αποτελούν «ξεκάθαρη ρητορική μίσους, αφού παρακινούν τους ανθρώπους να βλέπουν τους γκέι ως μιάσματα, μολυσμένους και επικίνδυνους για την κοινωνία».

Αυτό είναι το απόσπασμα από την ομιλία του Μητροπολίτη:

Όλη η επικαιρότητα