WEB tv Κινηματογράφος

Το νέο «Matrix» σχεδιάζεται, αλλά κανείς δε ξέρει τι ακριβώς θα είναι

Ακούστε το άρθρο

Στα χρόνια της μόνιμης ανακύκλωσης ιδεών, η επανατοποθέτηση του «Matrix» στην εποχή μας πρωτακούστηκε σαν νέο πριν ένα χρόνο. Η Warner δεν ήθελε να αφήσει μια τριλογία που επηρέασε όσο λίγες τους νέους της εποχής της, να σκουριάσει κι άλλο, και ετοίμαζε κάποιου είδους ταινία που θα σχετίζονταν με αυτό, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν επρόκειτο να κάνει reboot ή να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Το πρότυπο – σύμφωνα με πηγές της Warner – είναι το πως δούλεψε η Disney τα νέα «Star Wars»: ένας συνδυασμός δηλαδή συνέχειας της ιστορίας, μαζί με εκμετάλλευση του σύμπαντος της ταινίας για ξεχωριστά projects. Όλα αυτά όμως ήταν γενικότητες και το μόνο συγκεκριμένο νέο που υπήρχε ήταν πως ο Ζακ Πεν («Avengers», «Ready Player One») θα αναλάμβανε να γράψει ό,τι και αν αποφασίζονταν πως έπρεπε να γράψει.

Επτά μήνες μετά, χωρίς κάτι επίσημο να έχει ξαναειπωθεί, ο Πεν που συνεχίζει αυτό το διάστημα να σχεδιάζει το νέο «Matrix», βαρέθηκε μάλλον τις ερωτήσεις των fans και προσπάθησε μέσω του Twitter να δώσει κάποιες απαντήσεις, που μόνο ξεκάθαρες δεν ήταν.

Τώρα με αφορμή την κυκλοφορία του «Ready Player One», ο Πεν στις ερωτήσεις που αφορούν το (όποιο) νέο «Matrix» δήλωσε πως: «Το δουλεύω αυτή την περίοδο. Είναι σε μία… φάση. Πρόκειται για franchise που θέλω τόσο πολύ να επιστρέψει, και δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά παρενοχλώ τη Warner Bros. εδώ και χρόνια».

Ο Πεν εστιάζει λοιπόν στο ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμη στη συγγραφή σεναρίου και δεν έχει νόημα να μιλάμε για σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, κεντρικό θέμα, ακόμη και για την ύπαρξη (ενδεχομένως) του νέου φιλμ, καθώς όλα αυτά μπορεί να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Όπως έλεγε και η πρωτότυπη ταινία… What is The Matrix?

Πηγή: cinemagazine

Όλη η επικαιρότητα