Media

Το Netflix θέλει να βλέπουμε τις ταινίες σε… γρηγορότερες ταχύτητες, το Χόλιγουντ αντιδρά

Ακούστε το άρθρο

Το Netflix ξεκίνησε πάλι τα πειράματά του και τώρα τεστάρει ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει σε έναν περιορισμένο αριθμό κατόχων Android phones να αλλάξουν την ταχύτητα αναπαραγωγής του περιεχομένου του.

Μόνο που τα νέα σημαδεύτηκαν από την πρώτη στιγμή από σοβαρές αντιδράσεις από πλευράς Χόλιγουντ!

Οι σκηνοθέτες Τζουντ Απάτοου, Μπραντ Μπερντ και Πέιτον Ριντ ζήτησαν από το Netflix  να σταματήσει τα πειράματα με το εργαλείο, όπως έκαναν και μια σειρά από ηθοποιοί, μεταξύ αυτών και ο Άαρον Πολ («El Camino», «BoJack Horseman»).

«Γιατί να υποστηρίζεις και να χρηματοδοτείς τα όνειρα των σκηνοθετών από τη μία πλευρά και να εργάζεσαι για να καταστρέψεις την παρουσίαση αυτών των ταινιών από την άλλη;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Μπερντ.

Εκπρόσωπος του Netflix απάντησε ότι το κανάλι πειραματίζεται διαρκώς ώστε να βελτιώσει την εμπειρία του τηλεθεατή και καθησύχασε το Χόλιγουντ πως δεν έχει για την ώρα σκοπό να ρίξει το εργαλείο στην αγορά.

Είπε όμως και κάτι ακόμα: πως ενώ κατανοεί τις ανησυχίες των δημιουργών για την ταχύτητα αναπαραγωγής μιας ταινίας, «αυτό δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μπορούσαν να κάνουν τα DVD players εδώ και χρόνια». Και είπε επίσης πως η λειτουργία είναι μαζική απαίτηση των συνδρομητών του!

Το Netflix θέλει να κάνει τα πάντα για τον πελάτη του, δίνοντάς του συνεχώς περισσότερες επιλογές, ενώ το Χόλιγουντ προσπαθεί να περιφρουρήσει την καλλιτεχνική αρτιότητα των προϊόντων του. Ποιος θα κερδίσει, θα φανεί…

via

Όλη η επικαιρότητα