Ηλεία

Το ομορφότερο μουστάκι είναι από την Αμαλιάδα!

Ακούστε το άρθρο

Είναι γεγονός, η Αμαλιάδα και η Ηλεία διαθέτουν το καλύτερο μουστάκι και… με βραβείο!

Μπορεί να είναι άγνωστο στους περισσότερους, ωστόσο στην Αρκαδία διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή διαγωνισμός για το ομορφότερο μουστάκι και φέτος η Ηλεία πέτυχε σημαντική διάκριση καθώς ο Νίκος Σκιντζής από την Αμαλιάδα απέσπασε το δεύτερο βραβείο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Βελημάχι Αρκαδίας στο πλαίσιο της Γιορτής Σαρδέλας, που πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά με την χορηγία των ψαράδικων ‘Σταυροδρόμια’.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό για το καλύτερο μουστάκι ήταν 15 και ως επί το πλείστον συμμετείχαν νεαροί, οι οποίοι ακολουθούν την παράδοση διατηρώντας το κλασσικό μουστάκι.

Ψηφίστηκε από επιτροπή

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από επιτροπή, τα μέλη της οποίας έλαβαν πολλά χαρακτηριστικά υπόψη, αφού εκτός από το μουστάκι παίζει ρόλο και η εν γένει παρουσία.

Ο Νίκος Σκιντζής κατάφερε να διακριθεί για το μουστάκι του και απέσπασε το δεύτερο βραβείο, που αντιστοιχούσε σε ένα μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο και πλέον έχει βάλει πλώρη για τον επόμενο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο του 2019 στην ίδια περιοχή, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Θωμάς και την τρίτη ο Σωτήρης Αγγελόπουλος.

Πλώρη για την πρωτιά

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και πριν από τρία χρόνια και τότε ανάμεσα σε είκοσι συμμετέχοντες είχε καταλάβει την τέταρτη θέση, οπότε δικαίως προσδοκά και στην πρωτιά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στην ‘Π’, θέλει να κατακτήσει το πρώτο βραβείο για να το αφιερώσει στην Ηλεία: «Είμαι πολύ περήφανος για την διάκριση, ένιωσα πάρα πολύ ωραία. Αξιολογηθήκαμε από επιτροπή, έγινε ψηφοφορία από τα μέλη της και είναι σημαντικό για εμένα που κατέλαβα την δεύτερη θέση. Θέλω να ξαναπάω στον διαγωνισμό για να πάρω την πρώτη θέση και να την αφιερώσω στην Ηλεία. Μπορεί να κατάγομαι από τα Καλάβρυτα, όμως ζω στην Αμαλιάδα και είναι ο τόπος μου. Θεωρώ λοιπόν ότι η αγάπη και το μεράκι για την παράδοση θα μου φέρουν και την πρωτιά».

Και φυσικά, το μουστάκι δεν ξυρίζεται μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό!

Όλη η επικαιρότητα