Βιβλίο

Το «Παλιό ΠΑΣΟΚ, το Ορθόδοξο» έγινε βιβλίο

Ακούστε το άρθρο

Η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» η οποία αγκαλιάστηκε από χιλιάδες φίλους του κινήματος μεταφέρεται σε βιβλίο. Λογοτέχνες του σοσιαλισμού, ετοίμασαν και παρουσιάζουν την «πράσινη βίβλο», που κινείται ανάμεσα στο humor και την πολιτική ανάλυση με τίτλο «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο: Σοσιαλιστικές Ιστορίες 80s – 90s».

Η «πράσινη Βίβλος», σύμφωνα με τους συγγραφείς, θα είναι μία «παλινδρόμηση της γενιάς των ‘80s και των ‘90s στα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στην ασφάλεια της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προοπτικής. Μιας πορεία προς τον πράσινο Ήλιο, παρόμοια με αυτή του Ικάρου».

Οι Εκδόσεις iWrite, σε συνεργασία με τους πυρηνάρχες της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο», προσκάλεσαν νέα συγγραφικά ταλέντα στον διαγωνισμό διηγήματος «Σοσιαλιστικές Ιστορίες ‘80s – ‘90s». Αποτέλεσμα του καλέσματος αυτού αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων που συναποτελούν ένα «αμάλγαμα ευθυμογραφίας, νοσταλγίας και σοσιαλιστικής εξτραβαγκάντζας».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η γνωστή ηθοποιός και Ανεξάρτητη Τομεάρχης Πολιτισμού Δήμου Γλυφάδας, Πρόεδρος Σωματείου «Δύναμη Ζωής και Αγάπης» Βάνα Μπάρμπα), και οι κ.κ. Χρήστος Δεμέτης, Χρήστος Κτενάς, Ανδρέας Πράσινος (Πυρηνάρχης σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο).

Όπως γράφουν οι δημιουργοί στο κείμενο οπισθοφύλλου: «Η ανάγνωση του βιβλίου συνοδεύεται ιδανικά από μια φιάλη ιαπωνικού whiskey, νότες της Ρίτας σε full HD και ζιβάγκο πλεκτό από κινέζικα κλωστήρια. Τούτες τις στιγμές βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από το απόλυτο δώρο για συνταξιούχους με φαγωμένο εφάπαξ, πρώην λουλουδούδες στα «Σόδομα», αλογομούρηδες με νάιλον-γυαλιστερές φόρμες και νεολαίους πτυχιούχους LOWER».

pasok1
pasok2

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα