Κινηματογράφος

Το Peaky Blinders στην μεγάλη οθόνη

Ακούστε το άρθρο

Η διαδραστική δημιουργία μεταξύ μικρής και μεγάλης οθόνης είναι ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο την τελευταία πενταετία και το τρομερά στιλάτο και επιτυχημένο Peaky Blinders, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Όπως δήλωσε στο Yahoo ο σκηνοθέτης του πρώτου κύκλου (και βραβευμένος με Bafta για την συγκεκριμένη εργασία), Ότο Μπάτχερστ, η σειρά θα μεταφερθεί και στην μεγάλη οθόνη με τον δημιουργό και σεναριογράφο της Στίβεν Νάιτ, να έχει ήδη έτοιμο ένα πρώτο προσχέδιο σεναρίου  για το επερχόμενο φιλμ! Ο ίδιος ο Νάιτ σε δηλώσεις του πριν μήνες είχε φανεί θετικός στο ενδεχόμενο, “αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένα στάνταρ”.

Όσον αφορά για την 5η σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν: “Στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και του ’30 οι πιο σκληρές συμμορίες ήταν αυτές στη Γλασκώβη. Υπήρχε μια πολύ συγκεκριμένη δομή στις συμμορίες, πλέον αρχίζουν να αναμειγνύονται στις εξελίξεις με ευρηματικότητα στην στρατηγική τους. Θα ξεκινήσουμε τη σειρά από το 1929 που ήταν μία εποχή μεγάλης οικονομικής αστάθειας και η πύλη προς το ‘30, όπου όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη. Η οικονομική ύφεση και ο φασισμός αποτελούν μέρος της ιστορίας. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας υπήρξε άνοδος του φασισμού σε όλη την Ευρώπη. Στο δικό μου μυαλό η σειρά θα τελειώσει με τις σειρήνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Πηγή: moveitmag.gr

Όλη η επικαιρότητα