Υγεία

Το περιστασιακό σεξ προκαλεί άγχος και… κατάθλιψη!

sex.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όσοι προτιμάτε το περιστασιακό σεξ, καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι προκαλεί κατάθλιψη και… εκνευρισμό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Η μελέτη των Αμερικανών επιστημόνων έδειξε ότι αυτοί που προτιμούν το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και προσδοκίες, διατρέχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη και μάλιστα νιώθουν περισσότερο άγχος από αυτούς που έχουν σταθερή σεξουαλική ζωή.

Δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail» αναφέρει πως η μεγαλύτερη έρευνα που μελετά τη σχέση του σεξ με την ψυχική υγεία έδειξε ότι τα νεαρά άτομα που κάνουν περιστασιακό σεξ έχουν υψηλότερα επιπεδα άγχους και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Η έρευνα έδειξε επίσης πως και τα δύο φύλα είναι ευεπίφορα σε ψυχολογικές διαταραχές μετά το σεξ με κάποιον που γνωρίζουν ελάχιστα.
Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 3.900 φοιτητές, με το 11% να δηλώνει ότι έκανε περιστασιακό σεξ τον τελευταίο μήνα (οι περισσότεροι άνδρες).
Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Μελίνα Μπέρσαμιν από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παραδέχτηκαν πως μετά το σεξ με κάποιον που γνώριζαν λιγότερο από μία εβδομάδα, δεν ένιωθαν καλά ψυχολογικά. Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 30 αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι με το περιστασιακό σεξ η ψυχολογία των γυναικών επηρεάζεται περισσότερο απ΄αυτή των ανδρών…

Όλη η επικαιρότητα