Αρθρογραφία

Το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας

andravida2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε προηγούμενο σημείωμά μας διατυπώναμε το εύλογο ερώτημα: «Πόσο έτοιμες είναι οι τουριστικές υποδομές, που θα συμβάλλουν στην αύξηση του αριθμού των τουριστικών επισκέψεων στην Ηλεία»; Σαν απάντηση στο ερώτημα αυτό παραθέσαμε ορισμένα πραγματικά παραδείγματα, που αναφέρονται αποκλειστικά στον κατ’ εξοχήν τουριστικό δρόμο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και τα οποία δεν άφηναν περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας.

Αναμφίβολα πρωταρχική θέση στις υποδομές αυτές καταλαμβάνει το πολιτικό αεροδρόμιο, χωρίς τη λειτουργία του οποίου δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τουριστών. Σαν παράδειγμα να αναφέρουμε τον γειτονικό Νομό Μεσσηνίας, όπου η λειτουργία εκεί του πολιτικού αεροδρομίου παράλληλα με τις σύγχρονες οδικές συγκοινωνίες έχουν συμβάλει στην απογείωση του τουριστικού ρεύματος.

Και βέβαια όταν μιλάμε στην Ηλεία για πολιτικό αεροδρόμιο, εννοούμε ασφαλώς της Ανδραβίδας, όπου λειτουργούσε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ισχυρός πολιτικός άνδρας της Αχαΐας το μετέφερε μέσα σε μια νύχτα στον Άραξο, χωρίς να υπάρξει άμεση αντίδραση στην Ηλεία, όπου προφανώς μέχρι τότε δεν είχε εκτιμηθεί το μεγάλο τουριστικό πλεονέκτημα του Νομού να διαθέτει πολιτικό αεροδρόμιο.

Οι αντιδράσεις στην Ηλεία σημειώθηκαν πολύ αργότερα, όταν ξεκίνησαν οι προσπάθειες επαναλειτουργίας του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Από τότε όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζοντες προφανώς τη μεγάλη αδικία που είχε γίνει σε βάρος της Ηλείας, ανακοίνωναν ότι θα προέβαιναν σε διάφορες ενέργειες σύνταξης των απαραίτητων μελετών προκειμένου αμέσως μετά να ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του αεροδρομίου.

Το σήριαλ αυτό συνεχίστηκε επί χρόνια χωρίς όμως ουσιαστικά, παρά τις εκάστοτε δεσμεύσεις των αρμοδίων, το έργο να προχωρήσει. Και τούτο γιατί κάθε φορά που εφέρετο ότι το έργο ωρίμαζε και ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί, βρισκόταν και κάποιο πρόβλημα.

Όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι του Νομού μας παρακολουθούσαν από κοντά την εξέλιξη του θέματος και αντιδρούσαν κάθε φορά που νόμιζαν ότι δεν προχωρεί ικανοποιητικά. Θυμάμαι ότι τον Ιούλιο του 2008 ο τότε Νομάρχης και ήδη Αντιπεριφερειάρχης Λάμπης Καφύρας ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα προχωρούσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την άμεση δημοπράτηση του πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας. Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί στις 8-8-2008 ο τότε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος μετά από ερώτηση στη βουλή της πρώην βουλευτού Κρινιώς Κανελλοπούλου ανακοίνωσε ότι «εντός του επόμενου τριμήνου, μετά την αποστολή από την ΥΠΑ των τροποποιούμενων και αναπροσαρμοσμένων μελετών θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου».

Ωστόσο τα δύο τουλάχιστον τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ενημέρωση από πλευράς των αρμοδίων υπουργείων για το πού βρίσκεται το έργο, ενώ στο ίδιο διάστημα δεν υπήρξαν και παρεμβάσεις εκ μέρους των τοπικών παραγόντων. Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο όλοι ή  σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες είχαν συμπεριλάβει στα προγράμματα και δημοσίευσαν το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Σε γενόμενη όμως συζήτηση ενός εξ αυτών εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο όταν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων περίπου λειτουργεί το αεροδρόμιο του Αράξου.

Δεν συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς τους οποίους άλλωστε μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος υπουργός ούτε και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν διατυπώσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Αξίζει όμως στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το 1975 και ενώ λειτουργούσε το αεροδρόμιο Ανδραβίδας ο τότε Δήμαρχος Πύργου Μιχάλης Ξυστρής με το από 20-8-75 υπόμνημά του ζητούσε από τους υπουργούς προεδρίας της κυβέρνησης, Οικονομικών, Εσωτερικών, Γεωργίας και Συγκοινωνιών όπως «εν όψει διανομής της αποξηρανθείσης λίμνης Μουριάς σε ακτήμονες αγρότες, ληφθεί μέριμνα ώστε ανάλογος έκταση παραμείνει στη διάθεση του Δημοσίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εν ενθέτω χρόνω για την κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου για την εξυπηρέτηση της ραγδαίας αναπτυσσόμενης τουριστικής περιοχής από πλευράς επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, το θέρετρο του Μιραμάρε, των λουτροπηγών Καϊάφα και διαφόρων άλλων αρχαιολογικών χώρων».

Στο ίδιο υπόμνημά του ο αείμνηστος Δήμαρχος Πύργου σημειώνει και τα εξής: «Δεν παραλείπαμε να αναφέρουμε ότι κατά το έτος 1973 που για στρατιωτικούς λόγους απαγορεύτηκε η προσέγγιση στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας αεροπλάνων τύπου τσάρτερ ματαιώθηκαν στα δύο πολυτελή θέρετρα του νομού Μιραμάρε και Γκόλντεν Μπιτς 200.000 διανυκτερεύσεις με μεγάλη ζημιά της εθνικής μας οικονομίας. Οι υπόλοιπες πιθανές επιπτώσεις από το γεγονός αυτό δεν έχουν υπολογιστεί, αλλά θα είναι λίαν σημαντικές».

Η τελευταία παρατήρηση που αναφέρεται στο υπόμνημα του αειμνήστου Δημάρχου αποδεικνύει τον πρωταρχικό ρόλο που έχει η λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

 

 

* Ο Θανάσης Δ. Σπυρόπουλος είναι δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης εφ. «Πατρίς»

Όλη η επικαιρότητα