Life

Το post αυτής της γυναίκας περνάει ένα σημαντικό μήνυμα για τα σώματα που βλέπεις στο Instagram

Ακούστε το άρθρο

τελείωτα scroll down στο Instagram: το πρωί με τον καφέ, το μεσημέρι την ώρα του φαγητού ή το βράδυ πριν κοιμηθείς. Και το δάχτυλο να σταματάει πάνω σε φωτογραφίες κοριτσιών με κάτι οπίσθια και κάτι γλουτούς, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας ή χαλάρωσης,  τόσο τέλεια, σχεδόν εξωπραγματικά. Ε βγάλε το «σχεδόν».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή (ναι πάλι). Η κυτταρίτιδα είναι κάτι φυ-σι-ο-λο-γι-κό. Πάμε και μαζί «Η κυτταρίτιδα είναι κάτι φυσιολογικό». Πολύ ωραία. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Επιβεβαιώνει και μια διατροφολόγος. Η Nienkke Kampman, μια 25χρονη διατροφολόγος από την Ολλανδια, ανέβασε μια διπλή φωτογραφία των οπισθίων της.

Στο αριστερό τμήμα, έχει ανεβάσει μια φωτογραφία με τα οπίσθιά της ρετουσαρισμένα και γράφει «Πώς το Instagram με κάνει να πιστεύω ότι πρέπει να είμαι». Στο δεξί τμήμα βλέπεις τα ίδια οπίσθια όπως είναι πραγματικά μαζί με τη λεζάντα «Πώς είμαι στην πραγματικότητα».

ΜΠΟΥΜ

Τι άλλο πια για να πειστείς ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για photoshop; Πάμε να δούμε όμως το μίνι μανιφέστο της Nienkke το οποίο λέει μόνο αλήθειες.

«Κυτταρίτιδα. Μερικά κορίτσια έχουν περισσότερο από άλλα, άλλα σχεδόν κάθε μια από εμάς έχει. Παρ’ όλα αυτά ξεχνάμε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις. Λόγω των περίφημων «τέλειων»’ φωτογραφιών νομίζουμε ότι είμαστε υποχρεωμένες να δείχνουμε όπως τα μοντέλα του Instagram με το απαλό δέρμα και τα γραμμωμένα σώματα. Τόσα πολλά κορίτσια πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν αυτά για να είναι όμορφα, να αξίζουν ή να είναι αποδεκτές. Και ναι, ήμουν κι εγώ ένα από αυτά. Πίστευα ότι πρέπει να δείχνω με ένα συγκεκριμένο τρόπο για να ”έχω θέση”», γράφει η Nienkke και μας κάνει να αναρωτηθούμε: «Μήπως τα social media είναι η αιτία που δεν μπορούμε να νιώσουμε καλά με το σώμα μας;».

Συνεχίζοντας το ποστ της γράφει:

«Ξεχνάμε όμως ότι αυτές οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία. Να θυμάσαι ότι το Instagram δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα και ότι είναι πανεύκολο να φωτοσοπάρεις εικόνες. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου πιέζοντας σε να δείχνεις όπως τα μοντέλα στις φωτογραφίες. Το να έχεις κυτταρίτιδα, ραγάδες ή οτιδήποτε άλλο δεν σε κάνει λιγότερο ελκυστική ή λιγότερο άξια. Οπότε μη φοβάσαι να τα δείχνεις».

Ήταν αρκετά σαφής μπορώ να πω. Εσύ τι λες;

Kεντρική φωτογραφία: Instagram/Nienkke

πηγή

Όλη η επικαιρότητα