Εκλογές

Το προφίλ των υποψηφίων συμβούλων του Γ.Αργυρόπουλου

diamantopoulos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Όραμα Δημιουργίας» προχωρά στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Πύργου, στηριζόμενη σε πρόσωπα νέα και άφθαρτα που διψούν να προσφέρουν στον τόπο τους και να τον οδηγήσουν ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Κατανοώντας ότι την αλλαγή μπορούν να την φέρουν μόνο οι νέες, ανεξάρτητες και ακηδεμόνευτες ιδέες επενδύει σε ενεργούς πολίτες, ικανούς να μετουσιώσουν την αγάπη τους για τον Πύργο σε ρεαλιστικούς πυλώνες ευμάρειας με γνώμονα πάντα τον πολίτη και τις ανάγκες του. Προς αυτή την κατεύθυνση από σήμερα ξεκινά επίσημα η παρουσίαση των προσώπων που στελεχώνουν την παράταξη, αποδεικνύοντας ότι ήρθε η ώρα να βρεθούν στο τιμόνι του δήμου πρόσωπα ικανά να προσφέρουν, απαλλαγμένα από τις ιδεολογικές και μικροπολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος που οδήγησαν τον Πύργο στο τέλμα.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) του Βασιλείου

Ιδιωτική Υπάλληλος

Υποψήφια  Δημοτική  Σύμβουλος (Δ.Ε Πύργου)

 

Γεννήθηκε στη Σαλμώνη Ηλείας το 1972. Είναι απόφοιτος Λυκείου και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος 13 χρόνια σε ιδιωτική επιχείρηση στον Πύργο.

Είναι παντρεμένη 19 χρόνια με το Θεμιστοκλή Κοττούλα, υπάλληλο ΔΕΗ και έχει μια κόρη τη Δέσποινα 19 ετών και ένα γιο τον Τάκη 14 ετών.

Είναι η πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές με στόχο να συνεισφέρει στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων για την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ του  Παναγιώτη

Ελεύθερος Επαγγελματίας- Δημοτικός Σύμβουλος – Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Ηλείας

Υποψήφιος Δημοτικός  Σύμβουλος (Δ.Ε Πύργου)

 

Γεννήθηκε στη Βαρβάσαινα, παιδί 12μελούς πολύτεκνης οικογένειας.

Είναι παντρεμένος με την Νίκη Καράμπελα και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, η κόρη του Σοφία είναι φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο γιος του Δημοσθένης είναι μαθητής Λυκείου.

Το 1977 αποφοίτησε από τη Δημόσια Τεχνική Σχολή Μηχανικών Πύργου και  παρακολούθησε στη συνέχεια  προγράμματα εξειδίκευσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Εργάστηκε μέχρι το 1990 ως μηχανικός εμπορικού ναυτικού. Στη συνέχεια ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη περιοχή του Πύργου με κατάστημα φωτιστικών – υαλικών – επίπλων κ.τ.λ.

Εξελέγη κοινοτικός σύμβουλος Βαρβάσαινας την περίοδο 1994-1998. Το 2002 εξελέγη πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ Βαρβάσαινας. Σφράγισε την παρουσία του, σε σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης στο Δ.Δ Βαρβάσαινας, όπως η σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό, τον ηλεκτροφωτισμό της Εθνικής Οδού Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, την επέκταση του κοινοτικού φωτισμού, στην κατασκευή οδοποιίας και συνέδραμε τις προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής για την ανέγερση των κτιρίων Α.Τ.Ε.Ι σε παραχωρηθέν οικόπεδο από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας. Από το 2006 μέχρι σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Πύργου και από το 2011 είναι μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας.

 

 

 

ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξίου

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ελληνορωμαικής Πάλης – Α΄Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπ. Πάλης

Υποψήφιος  Δημοτικός  Σύμβουλος (Δ.Ε  Πύργου)

 

Ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος γεννήθηκε στο Ράφτη Αρκαδίας (Γορτύνιος) στις 26 Οκτωβρίου 1947, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Από το 1955, σε ηλικία 8 χρονών βρίσκεται στην Αθήνα, εργαζόμενος σε διάφορες  πετυχημένες επιχειρήσεις που είχαν σχέση με τα αυτοκίνητα και παράλληλα τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιέρωνε σε διάφορα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Στίβο, πάλη κ.τ.λ).

Τελικά εδραιώθηκε στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το 1968 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας Ελληνορωμαικής Πάλης. Κατετάγη το 1972 ως αθλητής στην Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια ως προπονητής της ΕΛ.ΑΣ και των ενόπλων δυνάμεων.  Το 2010 εκλέχτηκε Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και έχει στη δύναμη του 140 αθλητικά Σωματεία.

Το 1973 παντρεύτηκε την Μαρία Ηλιοπούλου – Κολιτσοπούλου και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά τον Αλέξη και την Ιωάννα. Σήμερα  έχει 5 εγγόνια την Ιόλη, τον Εμμανουήλ, τον Αρίωνα, τον Δημήτρη και τον Ερμή.

Ο Δημήτρης Κολιτσόπουλος ως προπονητής του Συλλόγου Ατρόμητου Περιστερίου, Θησέα Περιστερίου και Ηρακλή Περιστερίου μέσα σε μια εικοσαετία ανέδειξε παρα πολλούς ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πανευρωπαϊκούς και μεσογειονίκες πρωταθλητές. Επίσης πολλοί άλλοι αθλητές πέτυχαν μέσα από τον αθλητισμό να γίνουν καθηγητές φυσικής αγωγής και να υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας.

 

 

Εκλογές

Το προφίλ των υποψηφίων συμβούλων του Γ.Αργυρόπουλου

tsigkrilas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Όραμα Δημιουργίας» προχωρά στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Πύργου, στηριζόμενη σε πρόσωπα νέα και άφθαρτα που διψούν να προσφέρουν στον τόπο τους και να τον οδηγήσουν ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Κατανοώντας ότι την αλλαγή μπορούν να την φέρουν μόνο οι νέες, ανεξάρτητες και ακηδεμόνευτες ιδέες επενδύει σε ενεργούς πολίτες, ικανούς να μετουσιώσουν την αγάπη τους για τον Πύργο σε ρεαλιστικούς πυλώνες ευμάρειας με γνώμονα πάντα τον πολίτη και τις ανάγκες του. Προς αυτή την κατεύθυνση από σήμερα ξεκινά επίσημα η παρουσίαση των προσώπων που στελεχώνουν την παράταξη, αποδεικνύοντας ότι ήρθε η ώρα να βρεθούν στο τιμόνι του δήμου πρόσωπα ικανά να προσφέρουν, απαλλαγμένα από τις ιδεολογικές και μικροπολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος που οδήγησαν τον Πύργο στο τέλμα.

ΑΧΤΥΠΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ  του Ιωάννη

Αστυνομικός (αντιπρόσωπος Ν. Ηλείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών).

Υποψήφιος  Δημοτικός  Σύμβουλος (Δ.Ε Πύργου)

 

Ο Μαρίνης Αχτύπης  γεννήθηκε στις 04/12/1971 στο Περιστέρι Αττικής από τους Ιωάννη Αχτύπη και Χριστίνα Αχτύπη το γένος Βαντάνα. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο Κατάκολο, φοίτησε στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Πύργου. Εκπλήρωσε τα στρατιωτικά του καθήκοντα στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Απρίλιο 1990 έως τον Φεβρουάριο 1992.

Από τον Ιούνιο του έτους 1995 ανήκει στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας (Υπουργείο Προστασίας  του Πολίτη). Με την έξοδό του από τη Σχολή Αστυφυλάκων  μέχρι το τέλος του έτους 1998,  υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) στην Αθήνα . Από το 1999 έως και το 2000 στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και από το 2001 έως τον Οκτώβριο του 2003 στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα. Εν συνεχεία μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας τον Νοέμβριο του 2003 όπου και τοποθετήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας . Τον Αύγουστο του 2005 μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου όπου υπηρέτησε έως και τον Αύγουστο 2013 και εν συνεχεία έως και σήμερα υπηρετεί στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Από το 2006 έως το 2010 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ Κατακόλου.  Είναι αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  (ΠΟΑΣΥ) όπου και τοποθετήθηκε ως μέλος στην επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της Ομοσπονδίας.

ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου

Οικονομολόγος – Μελετητής

Υποψήφιος Δημοτικός  Σύμβουλος (Δ.Ε Πύργου)

 

Είναι αξιολογητής προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο στον Πύργο παρέχοντας συμβουλευτικές και οικονομοτεχνικές υπηρεσίες.

Από το 2003 έχει εργαστεί σε εταιρείες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με εμπειρία στη διαχείριση και παρακολούθηση Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Χαραλάμπους, Επικοινωνιολόγο – Πολιτικό επιστήμονα.

Γονείς του είναι ο Γεώργιος και η Αλεξάνδρα Κονδύλη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979, μεγάλωσε στη Μαγούλα, τελείωσε το Γενικό Λύκειο Καράτουλα και αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός. Κατοικεί στον Πύργο.

Είναι η πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές και στόχος του είναι να συνεισφέρει σε μια συλλογική προσπάθεια νέων ανθρώπων με νέες και καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη του τόπου μας, σε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας και κυρίως στην έμπρακτη στήριξη των αγροτών, την πιο δοκιμασμένη και πληγωμένη κοινωνική τάξη της περιοχή μας.

 

 

 

ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΡΙΣΤΕΑ (ΤΕΤΗ)

Εκπαιδευτικός – Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Πύργου

Υποψήφια  Δημοτική  Σύμβουλος (Δ.Ε  Πύργου)

 

Η Τέτη  Ριζοπούλου γεννήθηκε  στον Πύργο από τον αείμνηστο Θανάση Ριζόπουλο έμπορο και την Τούλα Βαρουξή Ριζοπούλου υπάλληλο ΟΤΕ Πύργου. Μεγάλωσε στον Πύργο, όπου τελείωσε το Λύκειο. Είναι πτυχιούχος της  Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων και πτυχιούχος  του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων Τμήμα Εξομοίωσης Νηπιαγωγών. Είναι Προϊσταμένη στο 3ο Νηπιαγωγείο Πύργου  που  βρίσκεται στην περιοχή Χαλικιάτικα Πύργου.

Από το 1983 μέχρι και σήμερα υπηρέτησε σε διάφορα νηπιαγωγεία του Δ. Πύργου κυρίως σαν προϊσταμένη των σχολικών μονάδων, όπως στο 1ο Νηπιαγωγείο Πύργου, Λαμπετίου, Σκουροχωρίου και 8ο Πύργου, Νηπιαγωγείο Κατσαρού Δ. Διαμερίσματος Ιάρδανου,  Βαρβάσαινας, Κατακόλου και Σκουροχωρίου.

Για ένα έτος υπηρέτησε σαν βασικό στέλεχος από την ίδρυση του ΙΕΚ Πύργου  ως Υπεύθυνη  στο τμήμα Οικονομικών και Διοικητικών  υπηρεσιών. Εργάστηκε παράλληλα και με απόφαση του ΠΥΣΠΕ Ηλείας σαν εξωτερικός συνεργάτης στον τομέα πωλήσεων της  Εθνικής Ασφαλιστικής Πύργου ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Στη συνέχεια και για πέντε έτη συνεργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης με την εταιρεία EUROBROKERS A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος επί ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και από το 2000 ανέλαβε υπεύθυνη ανάπτυξης πωλήσεων Δυτικής Ελλάδας της παραπάνω εταιρείας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη διοίκηση και τις πωλήσεις. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και έχει πιστοποίηση στις ΤΠΕ.

Διετέλεσε μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου για 2 έτη.

Είναι μέλος του Σωματείου Λυκείων Ελληνίδων Πύργου.

Είναι μέλος του Πολιτιστικού- Mορφωτικού  Συλλόγου Πύργου –  Όλοι μαζί.

Είναι μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου.

Έχει δύο παιδιά την Μαριλένα Χονδρογιάννη δικηγόρο, που κατοικεί και δραστηριοποιείται στις Βρυξέλες και τον Γιώργο Χονδρογιάννη απόφοιτο ΙΕΚ στον τομέα Τεχνικός  Συστημάτων Υπολογιστών, που κατοικεί στον Πύργο.

 

 

ΤΣΙΓΚΡΗΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του  Δημητρίου

Διοικητικός Υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου Πύργου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Δ.Ε  Ωλένης)

Γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Λαντζοίου του 1971, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με την Γκολφίνου Ιουλία του Παναγιώτη και έχουν τέσσερα παιδιά. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου ως Διοικητικός Υπάλληλος. Σκοπός της υποψηφιότητας του είναι να βοηθήσει τον τόπο όπου γεννήθηκε και ζει.

Όλη η επικαιρότητα