Το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας γίνεται ξενοδοχείο

Πεντάστερο ξενοδοχείο θα γίνει το κτίριο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στον Νέο Κόσμο, που βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό και αποκτήθηκε από την εταιρεία ακινήτων «Value Tουριστική», με προσφορά 10,9 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο βαρύνεται με υποθήκες και προσημειώσεις. Εκτιμάται όμως ότι από το τίμημα μπορεί να δοθούν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ σε πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Το κτίριο της ιστορικής εφημερίδας – όπου στεγαζόταν τα γραφεία και οι εκτυπωτικές εγκαταστάσεις της – έχει συνολική επιφάνεια 14.500 τμ. Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού – Δεινοστράτους – Μίνωος και Πυθέου.
Αποτελείται από εξι ορόφους – εκ των οποίων ο τελευταίος έχει μοναδική θέα προς την Ακρόπολη. Διαθέτει επίσης υπόγεια πάρκινγκ και ελεύθερους υπόγειους χώρους.

Ο πλειοδότης σχεδιάζει να το μετατρέψει σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του –  στρατηγική θέση, θέα, εύκολη πρόσβαση σε μετρό και σε οδικές αρτηρίες κλπ.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Η «Value Τουριστική» που το απέκτησε, είναι 100% θυγατρική της «Dimand»,  η οποία ανήκει στον Δημήτρη Ανδριόπουλο, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του real estate στην Ελλάδα.

Ο κ. Ανδριόπουλος βρίσκεται μέσα σε όλα σχεδόν τα μεγάλα deal της ελληνικής αγοράς ακινήτων – από τις ιδιωτικοποιήσεις και τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου (ΑΕΚ), μέχρι τα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων (παλιό κτίριο «Παπαστράτου» στον Πειραιά, πρώην ξενοδοχείο «Μορέας» στην Πάτρα) και τις νέες κτιριακές υποδομές για πολυεθνικούς και εγχώριους ομίλους (Ravago, όμιλος Αγγελικούση κλπ).
Τώρα αξιοποιεί το περυσινό  deal της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για σειρά επενδύσεων στις αστικές αναπλάσεις. Το επενδυτικό σχέδιο της  κοινοπραξίας  με την EBRD μπορεί να φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.
Πρώτη κίνηση είναι η αξιοποίηση μέρους του παλιού κτιριακού συγκροτήματος της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος».

 

 

 

Πηγή: sofokleousin.gr