Περίεργα

Το πρώτο βερνίκι νυχιών για μουσουλμάνες είναι γεγονός!

16663_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

H πολωνική εταιρεία καλλυντικών Inglot ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το πρώτο βερνίκι νυχιών το οποίο είναι κατάλληλο για τις μουσουλμάνες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση γιατί έχει συστατικά που επιτρέπουν στα νύχια να? αναπνέουν.

Πολλές μουσουλμάνες αποφεύγουν να βάφουν τα νύχια τους γιατί τα κλασικά μανό δημιουργούν ένα αδιάβροχο πλέγμα πάνω από τα νύχια το οποίο εμποδίζει την επαφή με το νερό. Σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση οι γυναίκες πριν από τον την καθημερινή προσευχή πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους.

Στις μουσουλμανικές χώρες οι γυναίκες βάφουν τα νύχια τους όταν είναι αδιάθετες. Κατά την διάρκεια της περιόδου οι γυναίκες απαγορεύεται να προσευχηθούν. Λόγω της απαγόρευσης οι γυναίκες αισθάνονται άβολα διότι οι άντρες όταν δουν βαμμένα νύχια μπορούν να το καταλάβουν.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως έχει βρει μια πατέντα και την εφαρμόζει στο συγκεκριμένο προϊόν με αποτέλεσμα το βερνίκι να είναι αδιάβροχο και τα χέρια να πλένονται σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση.

Έτσι λοιπόν οι δισεκατομμύρια γυναίκες του πλανήτη θα μπορούν να προσεύχονται με βαμμένα νύχια και να? μπερδεύουν τους άνδρες στον αν είναι αδιάθετες ή όχι!

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα