Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία – Έτοιμοι έξι στους επτά

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός του Κινήματος Αλλαγής, καθώς χθες ανακοινώθηκε το 70% των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά. Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, ανακοινώθηκαν τα έξι από τα επτά ονόματα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» σχετικά με τη σύνθεση του ανανεωμένου σε μεγάλο βαθμό ψηφοδελτίου.

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο οικονομολόγος και νυν βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος εδώ και αρκετούς μήνες έχει αναλάβει κομβικό ρόλο εντός Βουλής, με διαρκείς και αιχμηρές αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις, και χαίρει της εμπιστοσύνης της ηγεσίας του Κινήματος για την καλή δουλειά που κάνει.

Υποψήφιος θα είναι ξανά στην Ηλεία ο οδοντίατρος Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής Ηλείας από το 2007 ως το 2012, έχοντας εκλεγεί δύο συνεχόμενες φορές (2007, 2009). Την τελευταία τριετία συνέβαλε καθοριστικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, καθώς εξελέγη μέλος στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ.

Στο ψηφοδέλτιο μπαίνει για πρώτη φορά η οικονομολόγος και περιφερειακή σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου. Εκλεγμένη με την παράταξη Κατσιφάρα το 2014, ενεργό μέλος των PES Activists Πύργου και μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, σηματοδοτεί την ανανέωση στον νέο φορέα ενώ έχει αξολογηθεί θετικά στο δύσκολο έργο της διαχείρισης του ΔΙαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθους.

Η δικηγόρος-εργατολόγος Δήμητρα Ζαφειροπούλου από την Κρέστενα είναι το δεύτερο γυναικείο πρόσωπο που επελέγη για να δώσει τη μάχη του σταυρού στην Ηλεία. Η κα Ζαφειροπούλου είναι μέλος της Νομαρχιακής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνη εργαζομένων, κοινωνικών κινημάτων και Ισότητας, με αξιοσημείωτη και πολυδιάστατη δραστηριότητα.

Ο γιατρός-ακτινολογος Αριστομένης Χρόνης είναι ένα ακόμα νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, προερχόμενος από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ο κ. Χρόνης στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ και το 2014 ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Ευθ. Σώκου στην Ηλεία, παίρνοντας μάλιστα 2312 σταυρούς. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά κατά το παρελθόν και στον επιστημονικό του κλάδο, έχοντας θητεύσει σε διοικητικά συμβούλια του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας.

Ο δικηγόρος Σάκης Κότσιφας από την Αμαλιάδα είναι το τέταρτο νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο σηματοδοτεί και το ευρύτερο άνοιγμα στην κοινωνία. Ο κ. Κότσιφας έχει αξιοσημείωτη συγγραφική δραστηριότητα επί νομικών θεμάτων στην Αγγλική, με διατριβή στην ανάλυση αντιμονοπωλιακού νόμου στα ευρωπαϊκά δίκαια, πολυάριθμα άρθρα σε θέματα ποινικού δικαίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος τόσο στον Πανηλειακό όσο και στον Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας το 2010.

Ανάλυση Κενή μένει μία θέση για το ψηφοδέλτιο, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί από γυναίκα, καθότι είναι και επιθυμία της Φώφης Γεννηματά, στο πλαίσιο της συμβολικής αλλά και πραγματικής ανανέωσης.

Όλη η επικαιρότητα