Το Σ.Δ.Ε. Πύργου σε Τουριστική Ημερίδα

Την Τετάρτη 6/3/2019 κλιμάκιο εκπαιδευμένων του Σ.Δ.Ε. Πύργου, συνοδευόμενοι με τον Υποδιευθυντή του σχολείου, παραβρέθηκαν σε  ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας.

Η ημερίδα αφορούσε  τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ (για νέους, γονείς, μαθητές και Επιχειρηματίες).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο προσκεκλημένος, του Επιμελητηρίου Ηλείας, κύριου Γιάννη Μιχαηλίδη, Διευθυντή H&T Beyond Tourism.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη προοπτικών και η αναδυόμενη σύνδεση του τουρισμού με πολλά επαγγέλματα και σπουδές, αλλά και η μεταφορά διαφορετικών τρόπων σκέψης ώστε η νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και τις νέες συνθήκες.

Η ημερίδα ξεκίνησε  με εισαγωγή του προέδρου του επιμελητήριου Ηλείας, κύριου Νικολούτσου Κωνσταντίνου, ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην ημερίδα. Επίσης, ευχαρίστησε τον κύριο Μιχαηλίδη για την αποδοχή της πρόσκλησης του επιμελητηρίου Ηλείας για ενημέρωση τόσο των νέων όσο και των επιχειρήσεων σε θέματα προσανατολισμού στον τουρισμό. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μιχαηλίδη οποίος με την βοήθεια παρουσίασης διαφανειών  σχετιζόμενων με επίκαιρα θέματα από την διεθνή κοινότητα στον τουρισμό, αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα όπως στους κύριους προορισμούς τουριστικού ενδιαφέροντος, στους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους να επισκεφτούν τουριστικούς προορισμούς, στην συσχέτιση τουρισμού και περιβάλλοντος, την εκπαίδευση των νέων σε τουριστικά επαγγέλματα και Marketing καθώς και σε πολλά άλλα ζητήματα. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό τις οποίες ο κ. Μιχαηλίδη απάντησε με ενδιαφέρον.

Ο Υποδιευθυντής του Σ.Δ.Ε. Πύργου κ. Βασίλης Καρβουνιάρης (όρθιος) με εκπαιδευόμενους του σχολείου . Στο βάθος, μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Μιχαηλίδη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες τόσο για του ίδιους όσο και για τις νεώτερες γενιές.