Αρθρογραφία

Το στίγμα της εβδομάδας

Ακούστε το άρθρο

Γράφει η Γιούλη Ηλιοπούλου

  • Δεν ξέρω για εσάς μα εγώ νιώθω στην ατμόσφαιρα ότι ο απλός καθημερινός κόσμος δεν σκάει και πολύ για τις εκλογές παρότι μας χωρίζει μόνο μια εβδομάδα από τις… κάλπες. Οι πιο πολλοί χαμογελούν ελαφρώς στραβά όταν το θέμα συζήτησης πάει προς τις ερχόμενες εκλογές.

Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι αν και πως μπορούν να πεισθούν  οι άνθρωποι γύρω μας για την σημασία της ψήφου. Την σημασία των εκλογών. Να πειστούν να ξαναέρθουν στην κάλπη. Να μην γυρνούν την πλάτη στην πολιτική και τις εκλογές

  • Το ψηφοδέλτιο, αυτό το φύλλο χαρτί, για τον καθένα μας έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με το πόσο μας ενδιαφέρει η πολιτική ή πόσο είμαστε αναμεμειγμένοι σε αυτή.

Για κάποιους, αυτό το χαρτάκι είναι το παν, είναι το πιο ονειρεμένο δώρο. Θεμιτές και ανθρώπινες όλες οι φιλοδοξίες.

Για κάποιους άλλους είναι μια χρυσή ευκαιρία να βάλουν το λιθαράκι τους για μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, για άλλους να ευχαριστήσουν απλά κάποιο φίλο κλπ.

Αλλά για κάποιους άλλους είναι μια σκέτη αγγαρεία, γιατί θα τους χαλάσει το πρόγραμμα της χαλαρής και ανέμελης Κυριακής.

  • Όμως το χαρτάκι αυτό, η ψήφος, έχει τεράστια σημασία και αξία. Έγιναν δεκαετίες ολόκληρες σκληροί αγώνες για αυτό το δικαίωμα. Επιλέγουμε αυτούς που θέλουμε να διαχειρίζονται τα προβλήματα του τόπου μας, να αφουγκράζονται τους προβληματισμούς μας, να ανησυχούν και να ενδιαφέρονται για το μέλλον μας.

Το χαρτάκι αυτό μας δίνει το σημαντικότερο μέσο να επιδοκιμάσουμε ή να αποδοκιμάσουμε τη συμπεριφορά και τα έργα κάποιου πολιτικού ή κομματικού φορέα, παρακολουθώντας και κρίνοντάς τον για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Είναι το μέσο για να στείλουμε το μήνυμα που πρέπει, σε αυτούς που δεν μας έπεισαν για μια ακόμη φορά ή να πούμε το μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που έμπρακτα μας έδειξαν το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπος μας.

  • Για αυτό φίλες και φίλοι, η αποχή δεν είναι λύση. Τα προβλήματα είναι εκεί και περιμένουν να στείλουμε άξια και δραστήρια άτομα για να δώσουν λύσεις. Όποιες και αν είναι αυτές, ο καθένας κρίνει με το δικό του κριτήριο.

Όλη η επικαιρότητα