Ηλεία

Το Σύμπαν, ο Γαλαξίας ο δρόμος… Πατρών- Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με λόγο κατανοητό και με χιούμορ ο καθηγητής φυσικής και πρ. πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης ανέλυσε στο πολυπληθές ακροατήριο το θέμα «Η δημιουργία του Σύμπαντος και το Αρχέγονο Φως».

Η αλήθεια είναι πως η εκδήλωση ομιλία με διαφάνειες και βίντεο στο σινέ Άστρον το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν πετυχημένη αν κρίνει κανείς από τον κόσμο που είχε γεμίσει την πλατεία και τον εξώστη του σινέ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε με την στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα.

Χαιρετίζοντας το ακροατήριο μνημονεύοντας τον Ανδρέα Καρκαβίτσα και έχοντας δίπλα του το μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα κ. Διονύση Κράγκαρη εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι το σινέ Άστρον ήταν γεμάτο, ενώ κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος προς το ακροατήριο που τον παρακολουθούσε με προσοχή, είπε πως σίγουρα θα ξαναέρθει στα Λεχαινά.

Αναφερόμενος στην ομάδα γαλαξιών Κενταύρου Α είπε « για να φθάσει  κανείς εκεί με ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο θα πάρει 52 εκατ. χρόνια, περίπου όσο παίρνει από την Πάτρα στα Λεχαινά, 52 εκατ. χρόνια παίρνουν και οι υποσχέσεις ότι θα γίνει ο δρόμος…» είπε αστειευόμενος (προφανώς και με αντιπολιτευτική διάθεση) και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης είναι ένας   από τους μεγαλύτερους  σύγχρονους επιστήμονες με μεγάλες  διακρίσεις , δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά  θετικών επιστημών , ειδικός στην κοσμολογία, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κρήτης  και ευρωβουλευτής από το 2014.  (φωτογραφίες Ανδρέας Μίγκος)

Όλη η επικαιρότητα