Ελλάδα

Το συγκινητικό «αντίο» του εκδότη Γιώργου Χρονά στην Μάνια Τεγοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Χρονάς μίλησε για τη «μοναδικότητα» της γυναικάς αυτής, ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί και την πρόταση συνεργασίας που του είχε κάνει λίγο μετά το θάνατο του πατέρα της

Μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα, θέλησε ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς, να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του φίλη, Μάνια Τεγοπούλου, η οποία έχασε την μάχη με τη ζωή, την Τρίτη, καθώς έπασχε από κίρρωση του ήπατος και ηπατική ανεπάρκεια.

Ο κ. Χρονάς μίλησε για τη «μοναδικότητα» της γυναικάς αυτής, ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί και την πρόταση συνεργασίας που του είχε κάνει λίγο μετά το θάνατο του πατέρα της. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν λόγια να μιλήσω για την Μάνια Τεγοπούλου. Από το 1980 όταν την γνώρισα την αισθάνθηκα μοναδικό άνθρωπο. Μεγάλο παιδί, όταν πέθανε ο πατέρας της, της έστειλα ένα μπιλιέτο και της έγραφα είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις, καλή δύναμη.

Αυτό θυμήθηκε τον χειμώνα του 2008 και μου ζήτησε να αναλάβω την “Βιβλιοθήκη” της “Ελευθεροτυπίας”.

Με πήρε αργά την νύχτα. Έπαθα σοκ με την πρόταση, της απάντησα “θα σου τηλεφωνήσω σε δύο μέρες”. Της τηλεφώνησα και πήγα στο σπίτι της και της είπα “αν είναι να είμαι διευθυντής καλώς, αν όμως τραβεστί μεταμφιεσμένος όχι”. Μου απάντησε διευθυντής και ανέλαβα. Της είπα πως το πρώτο φύλλο θα βγει 6 Μαρτίου 2009 και άρχισα. Το φύλλο έσκιζε, εξαντλείτο κάθε Παρασκευή, κακώς πήγαμε το Σάββατο, αφού την Παρασκευή παίζαμε μόνοι μας σε όλη την Ελλάδα. Δέχτηκα πόλεμο, αλλά ήταν πάντα δίπλα μου. Όταν μου διεμήνυσαν από την Θεσσαλονίκη ότι θα με απολύσει μου είπε στο τριψήφιο που την πήρα: “πες τους πως με απέλυσες και μπορεί να με προσλάβεις σε έξι μήνες”. Αυτή ήταν η φίλη μου που τώρα διαβάζω το όνομα της στον ουρανό, στα άστρα και νομίζω μου κλείνει το μάτι… Μάνια σε αγαπώ».

Ο Γιώργος Χρονάς ήταν ο άνθρωπος που πριν λίγα χρόνια είχε πάρει μία χειμαρρώδη συνέντευξη από την πρώην εκδότρια της Ελευθεροτυπίας, στο περιοδικό «Οδός Πανός», στην οποία, η ίδια είχε μιλήσει για όλους και για όλα.

Η κυρία Τεγοπούλου είχε αναφερθεί τότε στους «εχθρούς» της που απέλυσε από την Ελευθεροτυπία, μεταξύ των οποίων και ο θείος της, υπογραμμίζοντας ότι τους ήξερε και ότι «της έσπαγαν τα αρχ…α».

«Τους μισούς τους είχα απολύσει. Κάποιος έχει βγάλει και βιβλίο τώρα τελευταία. Και τον θείο μου απέλυσα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή της.

Όλη η επικαιρότητα