Πολιτισμός

Το συρτάκι… της ανάμνησης

img_8918.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής της, μετά από τον πετυχημένο γάμο της με τον βουλευτή Ηλείας ΝΔ Γιώργο Κοντογιάννη και τα δυο αξιαγάπητα παιδιά της, τον Δημήτρη (τελειόφοιτο Φυσικό) και τον Κωνσταντίνο (διακοσμητή αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου) που έχουν και τα δυο εκτός την αγάπη τους σ’ εκείνη και στον πατέρα τους, αγαπούν πολύ και τον προσκοπισμό κάνοντας τις διακοπές τους προσκοπικά στην κατασκήνωση της Σκαφιδιάς.

Η Σοφία Κοντογιάννη, προικισμένη μόνο με χαμόγελα και πίστη γι’ αυτό που κάνει έχοντας τόσα χρόνια την επικοινωνία με τους ανθρώπους κατάφερε να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα.

Κερδίζει με τα λόγια της τους ανθρώπους της προσφοράς, και κινείται άνετα στη διοργάνωση, στον προγραμματισμό λειτουργώντας άμεσα.

Πρώτα απ’ όλα, εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει κοντά στον βουλευτή άντρα της τόσα χρόνια, νιώθοντας εκείνος ότι είναι το δεξί του χέρι της δικής του προσφοράς, δημιούργησε με μεγάλο ενθουσιασμό έναν Σύλλογο με δραστηριότητες πρωτότυπες «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας 2007».

Στάθηκε πρωτοποριακή στους στόχους της, δίνοντας μια εικόνα που γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων Ελλήνων και τουριστών.

Εδώ και πέντε χρόνια εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους με το ελληνικό γλέντι του «αποχαιρετισμού» τους για να νιώθουν φεύγοντας αυτό το γραφικό Κατάκολο, μετά από την ευχαρίστηση για το μπάνιο τους στη θάλασσά του, την περιήγηση τους στα μαγαζιά του, το περπάτημα τους στην ατέλειωτη παραλία του, η βόλτα με τα άλογα, η σημαντική επίσκεψή τους στην Αρχαία Ολυμπία και στο μοναδικό κτήμα Μερκούρη. Για όσα εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά, την ιστορική αλήθεια και για τις γεύσεις της τοπικής παράδοσης που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Τα τεράστια κρουαζιερόπλοια γεμάτα με 10.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο έζησαν στο γραφικό λιμάνι του Κατακόλου, κάτι που δεν το έχουν ξαναζήσει σε κανένα άλλο λιμάνι της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ένας τεράστιος μπουφές στήθηκε με κάθε λογής παραδοσιακής γεύσης.

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον όλων. Γεύτηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και έφυγαν κρατώντας ένα μικρό δέντρο ελιάς.

Ήταν για εκείνους η καλύτερη ανάμνηση λέγοντας σ’ όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ και τη υπόσχεση… θα ξανάρθουμε!

Η δυναμική Σοφία Κοντογιάννη έκανε για μια ακόμη φορά τον σκοπό της πραγματικότητα κερδίζοντας τα συγχαρητήρια όλων.

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Φωτογραφίες: Βασίλης & Γεωργία Αγγελάκου

Όλη η επικαιρότητα