Εκπαίδευση

Το ΤΕΙ Αμαλιάδας επισκέφθηκε ο Βασίλης Τριανταφύλλου

triadafilou.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το «πλεονέκτημα της αυτοδυναμίας» αναγνώρισε στο Τμήμα ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ του ΤΕΙ Αμαλιάδας ο μεταβατικός πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές στις 2 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου, κ. Βασίλης Τριανταφύλλου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Τμήμα και είχε συνάντηση με τους καθηγητές.

Η χθεσινή επίσκεψη, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τριανταφύλλου, δεν εντάσσεται κατ’ αποκλειστικότητα στα πλαίσια των ‘προεκλογικών’ κατά μία έννοια επαφών και συναντήσεων, καθώς ο χρόνος για τις εκλογές στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μετρά πλέον αντίστροφα, αλλά ήταν μία επίσκεψη η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει αλλά δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι χθες ένεκα των προβλημάτων που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση.

Έχει «βάλει πλάτη» η τοπική κοινωνία

Ωστόσο, σε αυτή την πρώτη επίσκεψη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο του Τμήματος κ. Βασίλη Παπασωτηρόπουλο, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, αλλά και με τους υπόλοιπους καθηγητές του τμήματος, μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών θεμάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Σαλάχας, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και επιμέρους θέματα του τμήματος της Αμαλιάδας.

 Ο κ. Τριανταφύλλου μιλώντας στην εφημερίδα ‘Πατρίς’, στάθηκε ιδιαίτερα στις κτιριακές υποδομές του τμήματος στην Αμαλιάδα, καθώς ξεπέρασαν τις προσδοκίες του, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην στήριξη που έχει το τμήμα από την τοπική κοινωνία, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον ‘συν’ στη λειτουργία του.

Ειδικότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήρθα εδώ και βρήκα ένα χώρο ο οποίος είναι πραγματικά πολύ παραπάνω από οποιεσδήποτε προσδοκίες θα μπορούσε να έχει κάποιος. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσω επίσης ότι η λειτουργία των τμημάτων σε οποιοδήποτε χώρο, προϋποθέτει ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ‘βάλει πλάτη’ και εδώ φαίνεται ότι έχει γίνει αυτό και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέμα του Υπουργείου και της διαχείρισης που θα αποφασίσει το Υπουργείο. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι πλέον είναι αυτοδύναμο το τμήμα και αυτό που δίνει πολλά αβαντάζ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Σε ότι αφορά τα γενικότερα θέματα που αφορούν όχι μόνο το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αλλά γενικότερα τα ΤΕΙ της χώρας, οι χρηματοδοτήσεις είναι πλέον μεγάλο ‘αγκάθι’, αφού ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος θα είναι μειωμένος κατά 20% σε σχέση με τον φετινό προϋπολογισμό του ΤΕΙ. Ωστόσο ο κ. Τριανταφύλλου παρά επεσήμανε ότι τα αποθεματικά επιτρέπει τουλάχιστον την πληρωμή των έκτακτων συνεργατών μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τριανταφύλλου πριν από την επίσκεψή του στο ΤΕΙ Αμαλιάδας, είχε επισκεφθεί τα τμήματα στο ΤΕΙ Πύργου.

 Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα