Hobby

Το Time επιλέγει τις 10 φωτογραφίες του 2015

192133-top-100-photos-of-the-year-2015-078.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Συρία, μέχρι τη Γάζα, το Νεπάλ και την Τουρκία, οι φωτορεπόρτερς του TIME κάλυψαν τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς, αιχμαλωτίζοντας στον φακό τους «στιγμές» γεμάτες από τη δύναμη και τη συγκίνηση της είδησης.

Από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία, μέχρι τον σεισμό στο Νεπάλ και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, μέχρι τα αδαμαντορυχεία του Κονγκό, οι φωτορεπόρτερς αφηγήθηκαν τις ιστορίες που σφγράγισαν το 2015, με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. 

To ΤΙΜΕ επιλέγει τις 10 φωτογραφίες του 2015. 

Νεπάλ, μετά τον σεισμό. Χωριό Gumda, 8 Μαϊου 2015. Φωτογράφος: James Nachtwey

Νιγηρία, εκλογές. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη νίκη του Μουχαμαντού Μπουχάρι οδηγεί σε… ξέφρενους πανηγυρισμούς. Φωτογράφος: Goran Tomasevic. 

Κοιλάδα Κοατσέλα, στην έρημο της Καλιφόρνια. Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στη φύση ή, το τέλος του California Dream. Φωτογράφος: Damon Winter. 

Μπόντρουμ ή, Αλικαρνασός. Ώρα 6 το πρωί. Το κορμάκι του 3χρονου Σύρου πρόσφυγα Αϊλάν Κούρντι… Φωτογράφος: Nilufer Demir. 

Σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων. Η αστυνομία απωθεί βίαια τους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα στα Σκόπια. Η κατάσταση είναι χαοτική, τα παιδιά τρομοκρατημένα. «Πρώτη φορά είδα τους συναδέλφους μου να τραβούν φωτογραφίες κλαίγοντας». Φωτογράφος: Georgi Licovski. 

Ανατολική Ουκρανία, Debaltsevo. Οι φήμες έλεγαν ότι, 6.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι παγιδευμένοι στην στρατηγικής σημασίας αυτή πόλη. Φωτογράφος: Ross McDonnell. 

Clearlake, Καλιφόρνια, 1η Αυγούστου. Η πυρκαγιά μαίνεται μέρες και νύχτες… Φωτογράφος: Justin Sullivan. 

Παρίσι, κοντά στο εστιατόριο Μικρή Καμπότζη, τη νύχτα των ταυτόχρονων τρομοκρατικών επιθέσεων. Ένας άνδρας σφίγγει στην αγκαλιά του δύο παιδιά, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση. Η πορεία του ήταν προς το σημείο όπου βρίσκεται το εστιατόριο και αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του μετά τους πυροβολισμούς και τις κραυγές. 

Πλούτωνας, τρία εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη. Η φωτογραφία είναι από το New Horizon της ΝΑSA. 

 
O  Walter Scott την ώρα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του από τον αστυνομικό Michael Thomas Slager, στις 4 Απριλίου, στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ. «Έβγαλα το κινητό μου για να καταγράψω το περιστατικό επειδή ήθελα να ξέρει η αστυνομία ότι υπάρχει μάρτυρας…» Φωτογραφία: Feldin Santana
 
 
Πηγή: tvxs.gr
 
 

Όλη η επικαιρότητα