Hobby

Το τουρνουά video game που συγκέντρωσε πάνω από 8.000 θεατές

greeklegends2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο που τα γήπεδα της χώρας συγκεντρώνουν όλο και λιγότερους θεατές, ένα video game κατάφερε να γεμίσει για δύο συνεχόμενες μέρες το κλειστό του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, ενθουσιάζοντας το κοινό και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μιλάμε για το League of Legends (γνωστό και με την συντομογραφία LoL) είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που λάνσαρε το 2009 η RIOT GAMES, αμερικανική εταιρεία που ξεκίνησε το 2008 με αρχικό κεφάλαιο 7 εκατομμυρίων δολαρίων και το 2011 πουλήθηκε έναντι 232 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το LoL παίζεται με δύο ομάδες των 5 παικτών, ο καθένας με συγκεκριμένο ρόλο, σε μια συγκεκριμένη πίστα (Summoners Rift) με στόχο της κάθε ομάδας να πρέπει να φτάσει στην βάση της αντίπαλης ομάδας και να την καταστρέψει για να κατακτήσει την νίκη.

Το παιχνίδι έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα σχετικά με το παιχνίδι. Τον περασμένο Ιανουάριο, το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε πως οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του παιχνιδιού φτάνουν τα 67 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ καθημερινά περισσότεροι από 27 εκατομμύρια παίκτες θα παίξουν έστω ένα παιχνίδι, διάρκειας 20-50 λεπτών περίπου. Μέχρι το 2015 μάλιστα οι ενεργοί παίκτες, αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια!

Τουρνουά LoL διοργανώνονται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με τεράστια επιτυχία και χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Η απήχηση στο κοινό είναι μεγάλη. Μάλιστα το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβρη, παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου περισσότεροι από 32 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ στον τελικό 18.000 θεατές γέμισαν το Staples Center στο Los Angeles (στάδιο των Lakers) για να δουν από κοντά τους κορυφαίους παίχτες League of Legends, ενώ 8,5 εκατομμύρια από όλο τον κόσμο το παρακολούθησαν μέσω steam. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπαθλα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κορέα να παίρνουν 1 εκατ. δολάρια.

Greek Legends 2014

Στην χώρα μας το League of Legends έχει μεγάλη απήχηση με χιλιάδες ενεργούς χρήστες καθημερινά. Για να επιβραβεύσει το ελληνικό κοινό η RIOT GAMES διοργάνωσε το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημαGreek Legends 2014 στο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου το διήμερο 28-29 Ιουνίου.

Στο κλειστό του Φαλήρου στήθηκε ένα event που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτά του εξωτερικού, με πολλά δώρα για το κοινό, booths διαφόρων εταιριών που σχετίζονται με το Gaming, τεράστια banners, γιγαντοοθόνες, προβολείς και ένα πανέμορφο stage. Το στάδιο γέμισε και τις δύο μέρες, μάλιστα σημειώθηκε sold out την δεύτερη μέρα, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερους από 8.000 θεατές. Οικοδεσπότες του event ήταν οι Ελληνες υπάλληλοι της RIOT, RIOT PanicRIOT Gulu και RIOT Moonleaf, ενώ special guest ήταν ο γνωστός shoutcaster στα μεγάλα events του παιχνιδιού Quickshot.

Τέσσερις από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στην Ελλάδα, οι Wannabeezzz, οι Void Gaming, οι GLN και οι Different Dimension του γνωστού από την θητεία του στο εξωτερικό Forg1ven με το στάδιο να κρατάει την πιο θερμή υποδοχή αλλά και τις πιο δυνατές κραυγές για τον γνωστό Έλληνα παίκτη. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι Different Dimension που επικράτησαν στον τελικό των Void Gaming με 2-0 νίκες, κερδίζοντας τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο των 6.000 ευρώ και γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 5.000 κόσμου.

Εκτός από τους αγώνες το event περιλάμβανε διάφορα παιχνίδια και Quiz με το κοινό, μουσικό show, και διαγωνισμό cosplay με τριάντα συμμετέχοντες να δίνουν σάρκα και οστά σε αγαπημένους ήρωες του League of Legends με τα χειροποίητα κοστούμια που ετοίμασαν οι ίδιοι. Το ελληνικό κοινό έδειξε να ευχαριστιέται και με το παραπάνω το event και η RIOT υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει στην χώρα μας.

Η επιστροφή της RIOT GAMES μετά από δυο χρόνια στην Ελλάδα με ένα τόσο καλά οργανωμένο event επιπέδου εξωτερικού αλλά και η απήχηση που είχε στο ελληνικό κοινό, αποτελεί μια απάντηση σε όσους υποτιμούν τα e-sports και το μέλλον τους στην χώρα μας.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα