Ηλεία

ΤΟΕΒ Γαστούνης: Μεταξύ σφύρας και άκμονος

Ακούστε το άρθρο

Την αλήθεια μεταξύ Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις θεωρήσεις γραμματίων είσπραξης και ενταλμάτων πληρωμών, αναζητά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης.

Ο κ. Δημήτρης Κουλούρης βρίσκεται μεταξύ… σφύρας και άκμονος. Στην προσπάθειά του να θεωρήσει  ως ΤΟΕΒ Γαστούνης φορολογικά στοιχεία στην Περιφέρεια όπου υπάγονται πλέον οι ΤΟΕΒ, έγινε δέκτης αντικρουόμενων δηλώσεων τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Κουλούρης Δημήτρης

Η τροπολογία

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης δηλώνει: «Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τα τριπλότυπα είσπραξης  και τα διάφορα εντάλματα πληρωμών των ΤΟΕΒ του νομού Ηλείας. Με απόφαση του Υπουργείου οι ΤΟΕΒ υπάγονται πλέον στην Περιφέρεια και όχι στους δήμους που σημαίνει ότι για τις θεωρήσεις βιβλίων, υπεύθυνες είναι οι Περιφέρειες. Πριν από περίπου ένα και πλέον μήνα επικοινώνησα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  κ . Γιώργο Γεωργιόπουλο, με τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών  κ. Πάνο Μπράμο και με ενημέρωσαν ότι «δεν πρέπει να ανησυχώ , είναι θέμα υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, περιμένουν  να περάσει μια τροπολογία που θα εγκρίνει το τμήμα της Περιφέρειας που θα θεωρεί τις αποδείξεις για να λυθεί το θέμα και να έχουμε τα τριπλότυπα θεωρημένα από την Περιφέρεια».

«Θέμα Περιφέρειας»

Εμείς όμως ως ΤΟΕΒ Γαστούνης το ψάξαμε το πράμα και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επικοινωνήσαμε με υπεύθυνο (τα στοιχεία του στη διάθεση σας) ο οποίος μας είπε επί λέξει: «Είναι θέμα της Περιφέρειας  να συσταθεί τμήμα για να θεωρεί γραμμάτια είσπραξης , εντάλματα και γενικά τα βιβλία των ΤΟΕΒ». Και από άλλες πληροφορίες που έχω είναι ότι πανελλαδικά έχει λυθεί το θέμα πλην της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η υπάλληλος του ΤΟΕΒ και το «βουνό» των εγγράφων

Ποιος λέει αλήθεια;

Και ο κ. Κουλούρης συνεχίζει: «Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα: οι φίλοι μου από την Περιφέρεια μας κοροϊδεύουν ή το Υπουργείο μας κοροϊδεύει; Ψάχνω να βρω την αλήθεια. Για την ώρα πάντως ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι και τα μέλη των ΤΟΕΒ και κάποια στιγμή όταν συσταθεί αυτό το τμήμα θα πρέπει οι χειρόγραφες αποδείξεις να περάσουν ηλεκτρονικά  και να καλέσουμε τον κόσμο να του δώσουμε τις νέες αποδείξεις. Δηλαδή «φέξε μου και γλίστρησα». Παρακαλώ τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Και βέβαια η υπάλληλος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Αβραμίδου Ιωάννα, θα πρέπει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει σε ηλεκτρονικό αρχείο όλες τις αποδείξεις και να καλέσει τους συναλλασσόμενους μέλη του ΤΟΕΒ να λάβουν τα νέα αντίγραφα αποδείξεων.

Όλη η επικαιρότητα