Αχαϊα Πολιτική

Τον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύει η Περιφέρεια

Ακούστε το άρθρο

Με τον Απ. Κατσιφάρα συναντήθηκαν Γεροβασίλη και Ανδρικόπουλος χθες στην Πάτρα

Η στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών και ο εξοπλισμός της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδας με νέα οχήματα κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν χθες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη συνέχεια, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε το «ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών», όπως χαρακτηριστικά είπε για τις ενέργειες που γίνονται στην Πάτρα, το Μεσολόγγι και την αναζήτηση χώρου στην Ηλεία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Η κ. Γεροβασίλη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος υπέγραψε την πράξη ένταξης για τον εξοπλισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με νέα οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική «Ελλάδα 2014-2020».

Στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού, που είναι προϋπολογισμού δύο εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου. Όπως είπε πρόκειται για 51 επιβατικά οχήματα, 18 αυτοκίνητα τύπου SUV – 4×4 για τη λήψη μέτρων αστυνόμευσης σε δύσβατα σημεία, τέσσερα οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, 16 μοτοσικλέτες, 73 ασύρματους πομποδέκτες, τέσσερα φορητά ραντάρ.

«Τα οχήματα και ο εξοπλισμός θα παραδοθούν στις αστυνομικές υπηρεσίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους» δήλωσε η κ. Μαράτου.

Καταλήγοντας η κ. Μαράτου μετέφερε τη βούληση συνεργασίας του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με στόχο την επίλυση προβλημάτων και τη με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη διάθεση η Περιφέρεια να βρίσκεται αρωγός σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην καθημερινότητα του πολίτη στη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπήρξε με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για την ένταξη του έργου και κατέθεσε τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας ώστε η προμήθεια να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ανέφερε παράλληλα ότι εκτός από τον εξοπλισμό ύψους δύο εκατ. ευρώ που προορίζεται για την ΕΛΑΣ, υπήρξε ανανέωση του στόλου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ύψους 7 εκατ. ευρώ, που επίσης υλοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική «Ελλάδα 2014-2020».

Όλη η επικαιρότητα