Αγροτικά

Tοπικά προϊόντα προωθεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία η Περιφέρεια Πελοποννήσου

15296_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας με στόχο να παρακινήσει τα τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν πελοποννησιακά προϊόντα δημιουργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με βάση τις καθορισμένες προδιαγραφές, εστιατόρια και ξενοδοχεία θα πιστοποιούνται με το Σήμα του Συμφώνου Ποιότητας και θα παρέχουν στους τουρίστες τοπικά προϊόντα.

Απώτερος στόχος, ωστόσο, θα είναι η εξειδίκευση της Μεσογειακής διατροφής σε Πελοποννησιακή, για τη δημιουργία ενός ισχυρού και διακριτού brand name «Πελοπόννησος».

Όπως τονίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, «η προβολή των προϊόντων της Πελοποννήσου, δεν αφορά μια μονοδιάστατη εμπορική σχέση με τους πολίτες, αλλά, το κυριότερο, προβάλλει την διαπολιτισμική και διαχρονική κουλτούρα. Για το λόγο αυτό η προσπάθεια δεν εστιάζεται αποκλειστικά στην επίτευξη μεγαλύτερου επιπέδου εμπορικών σχέσεων, αλλά στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και στην επένδυση στον τομέα της ποιότητας, με απώτερο στόχο τη συνολική ανάδειξη του πολιτιστικού υποβάθρου της Πελοποννησιακής διατροφής».

Όλη η επικαιρότητα