ΕΠΣ Ηλείας

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Ο «χάρτης» της Α2 κατηγορίας της νέας περιόδου!

Ακούστε το άρθρο

Tα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας ολοκληρώνονται σιγά – σιγά, και ο χάρτης της επόμενης σεζόν έχει ήδη ξεκαθαρίσει, αν και δεν αποκλείονται αλλαγές, μέσω οικονομικής κρίσης που έχει «χτυπήσει» το Ελληνικό ποδόσφαιρο, και φυσικά και το Ηλειακό.

Η επιστροφή «μεγάλων» ονομάτων στην Α2΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας , όπως είναι ο ιστορικός Ηλειακός Λεχαινών , ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου και η Θύελλα Πύργου, θα δώσει άλλο «χρώμα» στο ερχόμενο πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ενώ ερωτηματικό αποτελεί , αν η Α.Ε. Πηνείας που αποχώρησε στα μισά της περασμένης Α1 κατηγορίας, και ο Κένταυρος Μαγούλας, ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου το πρωτάθλημα, θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα! Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν υπάρχουν σωματεία που δεν μπορούν να συμμετάσχουν, ώστε να ξέρουμε την τελική μορφή του νέου πρωταθλήματος . Οι περισσότερες ομάδες αυτή την περίοδο , βρίσκονται σε διεργασίες, ενώ άλλες κάνουν εκλογές και συνελεύσεις ώστε να δημιουργήσουν διοικήσεις.

Έτσι μετά την παρουσίαση της Α1 κατηγορίας, είναι μια ευκαιρία σήμερα να δούμε και τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Α2 κατηγορία την νέα περίοδο, 2019 – 20!
5 ομάδεςς από την περσινή Α1 κατηγορία, 7 από την Α2 και 2 από τη β΄ κατηγορία, συνθέτουν το νέο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας !

Αναλυτικά οι 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στην νέα Α2!

1. Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου
2. Ηλειακός Λεχαινών
3. Θύελλα Πύργου
4. Α.Ε. Πηνείας
5. Κένταυρος Μαγούλας
6. Δάφνη Ανδραβίδας
7. Νέος Κόροιβος Κατσαρού
8. Πέλοψ Πελοπίου
9. Λέοντες Αμαλιάδας
10. Κεραυνός Βρίνας
11. Εθνικός Γερακίου
12. Αετός Κέντρου
13. Ατρόμητος Βαρβάσαινας
14. Ολυμπιακός Μυρτιάς!

*Αν τελικά δεν δηλώσουν συμμετοχή η Α.Ε. Πηνείας και ο Κένταυρος Μαγούλας, τότε υποχρεωτικά η ΕΠΣ Ηλείας θα πρέπει να καλύψει τις θέσεις τους , με την 3η και 4η ομάδα της τελικής κατάταξης των πλει – οφ ανόδου της Β΄ κατηγορίας, της περασμένης περιόδου!

Για την ωρα, αυτές είναι Προοδος Σαλμώνης και Φίλιππος Ανδραβίδας!

Τις περισσότερες ομάδες ο Δημ. Πύργου(6)!

Ο Δήμος Πύργου θα έχει στο νέο πρωτάθλημα της Α2 τις περισσότερες ομάδες ! Συνολικά θα έχει έξι ομάδες, εκτός και δεν λάβει μέρος ο Κένταυρος Μαγούλας! Πρόκειται λοιπόν για τους: Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου, Θύελλα Πύργου, Κένταυρο Μαγούλας, Ν. Κόροιβο Κατσαρού, Ατρόμητο Βαρβάσαινας και τον Ολυμπιακό Μυρτιάς!

Ο Δήμος Ήλιδας είναι ο δεύτερος σε αριθμό ομάδων στην νέα Α2 της ΕΠΣΗ, καθώς έχει τέσσερεις! Πρόκειται λοιπόν για την Α.Ε. Πηνείας(αν δηλώσει φυσικά συμμετοχή), τους Λέοντες Αμαλιάδας, τον Εθνικό Γερακίου και τον Αετό Κέντρου!
Με δυο ομάδες θα εκπροσωπείται ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης!

Με δυο ομάδες και δυο ιστορικά σωματεία με μεγάλη θητεία στη Δ΄ εθνική, θα εκπροσωπείται τη νέα περίοδο στην Α2, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης! Πρόκειται για τον Ηλειακό Λεχαινών που υποβιβάστηκε από την Α1 πέρυσι, και τη Δάφνη Ανδραβίδας, η οποία δεν κατάφερε ούτε φέτος, να επιστρέψει στην Α1, μέσα από τα πλει – οφ ανόδου που έλαβε μέρος!

Από μια ομάδα οι Δήμοι: Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρέστενων!

Η νέα Α2 κατηγορία κλείνει με δυο ακόμα ομάδες, από δυο διαφορετικούς δήμους. Πρόκειται για τον Πέλοπα Πελοπίου του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και τον Κεραυνό Βρίνας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρέστενας! Ο μοναδικός Δήμος που πλέον δεν εκπροσωπείται στην Α2 κατηγορία, είναι αυτός της Ζαχάρως – Φιγαλείας, καθώς και οι δυο ομάδες του που έπαιζαν πέρυσι, δηλ. ο ΠΑΟ Κακοβάτου και ο Απόλλων Ν. Φιγαλείας υποβιβάστηκαν στη Β΄ κατηγορία!

Όλη η επικαιρότητα