Τώρα κλαίν’ όλα τα αλάνια της Τριφυλίας – Εντοπίστηκαν πάνω από χίλια δέντρα κάνναβης

Πάνω από χίλια δέντρα κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου, σε τρία στρέμματα εκχερσωμένη έκταση καλλιεργούσαν δύο Έλληνες, ηλικίας 50 και 47 ετών, σε αγροτοδασική περιοχή της Τριφυλίας, οι συνελήφθηκαν προχθές το πρωί στον χώρο της φυτείας την ώρα που προσέρχονταν για να τη φροντίσου.

Οι δυο συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφερναν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μη μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε αυτήν. Δυστυχώς για αυτούς, η οικονομική ζημιά ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών και δεδομένων, οι οποίοι ξερίζωσαν και κατέσχεσαν 1.142 δενδρύλλια.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επίσης κατασχέθηκαν ο καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκε στη φυτεία, δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στην οικία του 47χρονου. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.