Ελλάδα

Τώρα: Στο έλεος της φωτιάς το Καρπενήσι – Μαίνονται πυρκαγιές σε Εύβοια και Αρκαδία

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Καρπενήσι, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στη διασταύρωση του Κεφαλοβρύσσου και επεκτάθηκε στο βουνό, όπου είναι χτισμένες κατοικίες και ξενοδοχεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εμφανίζεται καθυσηχαστική ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά σε βαθμό που να καταστραφούν οικίες και εγκαταστάσεις.

Τις φλόγες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής Καρπενησίου που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Ειδικότερα, στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με αναφορές, η φωτιά έκαψε μελίσσια και πάνω από δέκα κτηνοτροφικές μονάδες.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Σέτα της Εύβοιας, η οποία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσβατο και δύσκολα προσβάσιμο, έχουν ενισχυθεί με εναέρια μέσα.

Φωτιά και στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση κοντά στην κοινότητα Μάρκου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιείς ρίψεις ένα αεροσκάφος τύπου «Πετζετέλ».

Πηγή: Star Κεντρικής Ελλάδας, News247.gr

Όλη η επικαιρότητα