Ελλάδα

Τουρισμός πολυτελείας: Στο χάρτη των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων η Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Οι υπερπολυτελείς αλυσίδες βλέπουν μια νέα ευκαιρία στον ελληνικό τουρισμό και για πρώτη φορά εντάσσουν πιο δυναμικά τη χώρα μας στα μελλοντικά τους πλάνα

Από το 2020 η Ritz-Carlton θα φέρνει επισκέπτες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ανά την Ελλάδα, για πρώτη φορά, με κρουαζιέρες πολυτελείας που θα υλοποιεί στη Μεσόγειο η Ritz-Carlton Yacht Collection. Αργότερα, από το 2021, η Four Seasons θα ταξιδεύει τους πιστούς της αλυσίδας αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω του ολοκαίνουριου ιδιωτικού της jet που θα φέρει την υπογραφή της.

Την ίδια στιγμή, η Anantara, η πολυτελής αλυσίδα που ξεκίνησε το 2001 από την Ταϊλάνδη, στρέφει το βλέμμα της στην Ελλάδα, και δη στη Μύκονο, ενώ η Οne & Only έχει ήδη δρομολογήσει το νέο project στην Κέα για το πρώτο «One & Only» στη χώρα μας με ορίζοντα το 2021. Οι υπερπολυτελείς αλυσίδες φαίνεται ότι βλέπουν μια νέα ευκαιρία στον ελληνικό τουρισμό και για πρώτη φορά εντάσσουν πιο δυναμικά τη χώρα μας στα μελλοντικά τους πλάνα, και μάλιστα μέσα από νέα καινοτόμα projects που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διαμονή και τα πολυτελή resorts, αλλά και την ολοκληρωμένη εμπειρία από την αρχή έως το τέλος του ταξιδιού.

Με τις προβλέψεις για τον τουρισμό πολυτελείας να αναφέρουν έως το 2025 τζίρο 322 δισ. ευρώ (355 δισ. δολάρια) και ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 7,5% -πάνω από τον μέσο όρο του παγκόσμιου τουρισμού που τρέχει φέτος με 4%-, τα πολυτελή brands θέλουν να προσφέρουν ολοένα περισσότερες, πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, υιοθετώντας νέες δραστηριότητες που σχετίζονται με την ολοκληρωμένη επώνυμη εμπειρία. Κι αν η Ελλάδα θεωρείται πολύ μικρή για τη συγκεκριμένη αγορά, αυτό φαίνεται ότι δεν εμποδίζει σε τίποτα τους διεθνείς κολοσσούς του κλάδου να συμπεριλάβουν ελληνικούς προορισμούς στον νέο σχεδιασμό τους.

Στην Ελλάδα το ιδιωτικό jet της Four Seasons

Κάπως έτσι, η Αθήνα γίνεται ένας από τους πρώτους προορισμούς στον κόσμο όπου θα πετάξει το νέο ιδιωτικό jet της Four Seasons. Το ντεμπούτο της Four Seasons στη χώρα μας έγινε τον περασμένο Μάρτιο από τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, και μάλιστα δεν ήταν ανέφελο, αν ληφθεί υπόψη ότι στο ξεκίνημα του καλοκαιριού υπήρξαν εκτεταμένες αλλαγές στη διοικητική ομάδα του συγκροτήματος: μόλις πρόσφατα ανέλαβε ο νέος γενικός διευθυντής του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», ο Γάλλος Φιλίπ Ρου-Ντεσάρπ, αντικαθιστώντας τον ελληνικής καταγωγής Σαμ Ιωαννίδη.

Όλη η επικαιρότητα