Γεύσεις

Τούρτα σοκολάτα του Παρλιάρου με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Έχετε μπουχτίσει ήδη από μελομακάρονα, αλλά δεν θέλετε και να τα πετάξετε. Ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε όσα περίσσεψαν από τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι να τα μετατρέψετε σε βάση για μια πανεύκολη τούρτα σοκολάτα, σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Το ιδανικό κέρασμα για τις επισκέψεις του Σαββατοκύριακου. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε.

Υλικά

350 γρ. μελομακάρονα (καθαρισμένα από το καρύδι που έχουν πάνω)

350 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο

50 γρ. μέλι

2 κ.γ. κανέλα

350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

κακάο ή κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μέλι και την κανέλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μπλέντερ χειρός για καλύτερο αποτέλεσμα.

Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα. Πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω να γίνουν μια συμπαγής και επίπεδη βάση. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, έως ότου παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο ή κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο για να φτιάξετε την υπέρτατη τούρτα σοκολάτα.

Όλη η επικαιρότητα