Υγεία

Τους πρώτους τρεις θανάτους από Ζίκα ανακοίνωσε η Βενεζουέλα

4126b117a1ba167472a0209355ee2428.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της χώρας Νίκολας Μαδούρο δήλωσε ότι συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 319 κρούσματα, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 5.221.

Ο κ. Μαδούρο προσέθεσε ότι 68 ασθενείς έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διευκρινίζοντας ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει τα απαραίτητα φάρμακα ώστε να τους βοηθήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις και τις πρεσβείες της Ινδίας, της Κούβας, της Κίνας και του Ιράν για τη βοήθειά τους στην παροχή φαρμάκων και για «πολλά άλλα».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μελετά τον Ζίκα ώστε να διαπιστώσει εάν συνδέεται με κρούσματα μικροκεφαλίας σε εκατοντάδες νεογνά στη Βραζιλία, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι συνδέεται και με την εμφάνιση του σπάνιου και επικίνδυνου συνδρόμου Guillain-Barre, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο περιφερειακό νευρικό σύστημα.

Ο Ζίκα μεταφέρεται από κουνούπια, ειδικά είδη κουνουπιών που επιβιώνουν σε περιοχές με τροπικό κλίμα, όμως υπάρχουν ανθρώπινα κρούσματα όπου πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω μετάγγισης αίματος ή σεξουαλικής επαφής.

Πηγή: http://www.skai.gr

Όλη η επικαιρότητα