WEB tv Κόσμος

Τραμπ – Μακρόν: Καυγάς μπροστά στις κάμερες για τον ISIS (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Κόντρα μπροστά στις κάμερες σημειώθηκε ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμ και Εμανουέλ Μακρόν κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Συγκεκριμένα, η ένταση παρατηρήθηκε όταν, προτού ξεκινήσει η διμερής συνάντηση, κατά το τετ α τετ του Πρόεδρου των ΗΠΑ με τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο Λονδίνο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, “έπεσε” σαν θέμα συζήτησης το ζήτημα των φυλακισμένων τζιχαντιστών του ISIS και την επιστροφή του στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Τραμπ, σε μία προσπάθεια πιθανώς να αιφνιδιάσει τον Γάλλο ομόλογό του, τον ρώτησε ευθέως για το θέμα, ο οποίος με τη σειρά του του απάντησε ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μία απειλή, παρότι ο Τραμπ επιμένει ότι το εξολόθρευσε.

Τραμπ: Έχουμε πολλούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φυλακισμένους στη Συρία. Πολλοί είναι από τη Γαλλία, από τη Γερμανία, τη Βρετανία. Κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη. Θα θέλατε κάποιους καλούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σας τους δώσω, πάρτε όποιους θέλετε.

Μακρόν: Ας είμαστε σοβαροί. Ο μεγάλος αριθμός μαχητών που έχετε είναι τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε ξένους μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη. Αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία του συνολικού προβλήματος που έχουμε στην περιοχή. Το βασικό είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές διοργανώσεις. Και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, λυπάμαι που το λέω. Υπάρχουν ακόμη στη Συρία και το Ιράκ. Το νούμερο ένα πρόβλημά σας δεν είναι οι ξένοι τζιχαντιστές, είναι το ISIS.

Τραμπ: Για αυτό είναι τόσο μεγάλος πολιτικός. Είναι ίσως η καλύτερη μη απάντηση που έχω ακούσει ποτέ.

Μακρόν: Επιμένω στις δηλώσεις μου για το ΝΑΤΟ

via

Όλη η επικαιρότητα